Matt Carey.
Nyheter

Nyförvärvet spräckte nollan – sköt Leksand till serieledning

ANNONS

Matt Carey har haft en trög första tid i Hockeyallsvenskan med Leksand. Men i sin nionde match gjorde han sitt första mål på svensk mark – och blev matchvinnare med 13 sekunder kvar att spela i bortamötet med Modo. Därmed är Leksand ny serieledare i Hockeyallsvenskan.

Leksand drog en jackpott med värvningen av kanadensaren Alex Friesen som har varit en av Hockeyallsvenskans bästa spelare den här säsongen. Förhoppningen var att man skulle få något liknande i NHL-meriterade landsmannen Matt Carey när han värvades in i början av november.

Men Carey har haft det trögt med produktionen under sin första tid i Sverige. Inför dagens bortamöte med Modo hade han svarat för fyra assist på åtta matcher. Men den som väntar på något gott, ja, den kan gott vänta ett tag. För i annandagens bortamöte med Modo slog Carey till med sitt första mål i ett perfekt läge.

SKICKADE IN SLUTRESULTATET I TOM KASSE

Med matchen oavgjord, 1–1, och på väg mot förlängning klev kanadensaren fram och gjorde det matchvinnande 2–1-målet. Martin Karlsson han dessutom skicka in 3–1 i tom kasse med åtta sekunder kvar att spela.

Mattias Ritola satte dit Lekands första mål och Martin Röymark kvitterade i powerplay sent i första perioden.

I och med vinsten är Leksand ny serieledare i Hockeyallsvenskan, två poäng före Timrå som har en match till godo på masarna.

Den här artikeln handlar om: