Daniel Mannberg.
SHL

Brynäs fortsätter vinna – Mannberg sänkte FBK på hemmaplan

ANNONS

Brynäs fina form fortsätter att manifestera sig efter juluppehållet. På annandagen sköt Daniel Mannberg laget till seger mot Färjestad – med ett misslyckat avslut som letade sig i mål. 4–2 skrevs segern till.

Brynäs hade två raka nederlag innan juluppehållet, men på det hela taget har december varit en månad av uppryckning för Gävlelaget. Inför dagens möte med Färjestad i Gavlerinken hade hade Brynäs tagit tio poäng på fem matcher.

Mot FBK blev det tre nya sedan laget vunnit med 4–2. Daniel Mannberg blev segerskytt när han satte 3–1-målet i den andra perioden. Frispelad av Elias Fälth såg det ut som om Mannberg siktade på ett av kryssen, men avslutet blev misslyckat – och slank mellan benen på Stefan Steen i gästernas kasse.

LINDQVIST SKADAD – EFTER KOLLISION MED DOMARE

Brynäs fick även mål från Johan Alcén, Aaron Palushaj och Jacob Blomqvist.

I Färjestad sköt Michael Lindqvist sitt ligaledande 18:e mål för säsongen när han satte 1–0 i powerplay tidigt i matchen. Tyvärr var det allt vi fick se av målkungen. En kollision med en av domarna gjorde att Lindqvist tvingades avbryta matchen.

Johan Ryno sköt Färjestads andra mål i matchen. Förlusten var lagets fjärde i rad. FBK är fyra i tabellen medan Brynäs återfinns på tionde plats.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL