Uffe Bodin
BODIN: Här är 15 spelare ni inte får missa på JVM
ANNONS

Äntligen dags för JVM! Då tar Uffe Bodin och ger er en späckad förhandskoll på de 15 mest intressanta spelarna inför turneringen i Buffalo. Här är spelarna som går en synnerligen spännande framtid till mötes.

JVM ska till att starta och för första gången på fem år är jag inte på plats. Det känns en smula underligt, men samtidigt ganska skönt eftersom jag däckade med feber på julafton. Plus att jag slipper löpa gatlopp i Buffalo på grund av min nu sju år gamla krönika där jag tog heder och ära av staden förra gången JVM gick där. Men det är en annan historia…

Trots att jag alltså inte kommer att vara den på redaktionen som levererar intervjuerna och texterna från Buffalo – den äran får Anton Edman som jag gott tycker att ni kan följa på Twitter – vill jag dra mitt strå till stacken. Därför har jag så här alldeles inför turneringen dragit ihop en lista över 15 spelare som jag tycker ni bör hålla ett extra öga på. Eftersom den är uppbyggd som en ranking kan man tolka den som en lista över ”de största stjärnorna”, men här har jag egentligen gått mer på egna preferenser än någon slags universell stjärnstatus. Vad det nu än innebär.

Vad den här listan gör extra tydligt är att det här mycket väl kan bli backarnas turnering. Jag tycker att stjärnlystern på blålinjen är betydligt större än den är på forwardssidan nu när de största stjärnorna ur 98- och 99-kullen redan spelar i NHL.

Då kör vi…

15) Adam Fox, back, USA
Harvard University (NCAA)
Draftad: Calgary Flames som 66:e spelare (2016).
USA:s försvar ser inte alls lika bra ut som i fjol, när Charlie McAvoy patrullerade på lagets blålinje med en auktoritet som få andra backar i turneringen hade. Adam Fox är inte alls en lika komplett back som McAvoy, men han har en offensiv dimension i sitt spel som kommer att komma till nytta när det gäller att få till snabba uppspel till lagets skickliga forwards. I fjol var Fox, blott 19 år gammal, den bästa poängplockare bland samtliga backar i collegeligan. Inklusive Will Butcher som gör en imponerande rookiesäsong med New Jersey Devils i NHL just nu. Var en del av fjolårets amerikanska mästarlag och kommer därför till Buffalo med massor av värdefull erfarenhet till turneringen.


Foto: Getty Images/Jeffrey T. Barnes

14) Victor Mete, back, Kanada
Montréal Canadiens (NHL)
Draftad: Montréal Canadiens 100:e spelare (2016).
Det är några få spelare som fått tillåtelse att lämna sina NHL-klubbar för att komma till Buffalo och delta i JVM. Victor Mete är en av dem. Den snabbskrinnande, rörliga backen har sin spetskompetens i det offensiva spelet och ger Kanadas redan ramstarka försvar ytterligare en dimension. Han har övertygat i Montréal under hösten. Och även om han offensivt sett inte fått utdelning i någon större utsträckning har han visat att bristen på centimeter och kilon, som fick honom att sjunka ända till fjärde rundan i draften 2016, inte är något hinder för spel i NHL.


Foto: Getty Images/Minas Panagiotakis 

13) Filip Zadina, vänsterforward, Tjeckien
Halifax Mooseheads (QMJHL)
Draftad: tillgänglig 2018.
Härom året ryktades det att Filip Zadina skulle göra som David Pastrnak och Jakub Vrána, flytta till Sverige och spela juniorhockey här. Tyvärr fick vi aldrig ynnesten att se honom på nära håll. I stället valde jättelöftet, som tippas gå bland de fem första spelarna i draften till sommaren, att satsa på den nordamerikanska juniorhockeyn. Den här säsongen har han vräkt in poäng för Halifax Mooseheads, där han har ersatt förra sommarens draftetta Nico Hischier som den offensiva katalysatorn. En otroligt skicklig spelare som kan konsten att vara kreativ i hög fart. Många scouter ser honom som en spelare som återfinns i NHL redan till nästa säsong.


Foto: YouTube/Halifax Mooseheads

12) Lias Andersson, center, Sverige
Frölunda (SHL)
Draftad: New York Rangers som sjunde spelare (2017).
Han är inte den skickligaste spelaren i det svenska laget, men kanske ändå den viktigaste. Som kapten och återvändande spelare har han förväntningarna på sig att vara årets Joel Eriksson Ek för det svenska laget. Med det kommer inte bara ansvaret att vara en stark tvåvägscenter, utan även den som bidrar till att hålla ihop laget i med- och motgång. Med sina karaktär och mentala styrka är han som klippt och skuren för den rollen. Formmässigt har det dessutom bara pekat uppåt för 19-åringen. Efter en tung start på säsongen har han bara blivit bättre och bättre. Förhoppningsvis har han ännu en växel att lägga i.

Foto: Bildbyrån

11) Martin Necas, center, Tjeckien
Kometa Brno (CZE)
Draftad: Carolina Hurricanes som tolfte spelare (2017).
Kvick, kreativ och kall med pucken. Martin Necas var med och spelade JVM som gallerprydd junis redan i fjol och tillhörde tjeckernas bästa spelare redan då. Sedan dess har han gått tidigt i draften och NHL-debuterat för Carolina Hurricanes. Precis som för exempelvis Lias Andersson har det tagit tid att komma in i gängorna efter återkomsten från Europa till Nordamerika, men Hurricanes förhoppning är att Necas ska vara en NHL-spelare på allvar redan till hösten. Ett första steg dit blir att visa vägen till en JVM-framgång för Tjeckien, som inte tagit sig förbi kvartsfinal i de här sammanhangen sedan 2005.

Photo: Getty Images/Bruce Bennett

10) Andrej Svetjnikov, högerforward, Ryssland
Barrie Colts (OHL)
Draftad: tillgänglig 2018.
Han klassades länge som en utmanare till Rasmus Dahlin inför nästa sommars NHL-draft. Men nu när Dahlin har ryckt under hösten omtalas den målfarlige ryssen som den givna tvåan. Svetjnikov är ett kraftfullt paket av skicklighet, målskytte och lite elakhet. En del har jämfört honom med Ilja Kovaltjuk på så vis att han inte är den som ber om ursäkt för sig själv på isen. En bruten handled under hösten stoppade temporärt hans framfart, men efter ett par trevande matcher efter comebacken slog han härom veckan till med ett hattrick och har totalt sett svarat för 14 mål på 16 matcher i OHL innan avresan till Buffalo. Storebror Jevgenij Svetjnikov draftades i första rundan av Detroit Red Wings 2014. Han har inte nått några större framgångar än så länge, men det är ingenting som oroar scouterna. Lillebrors talang ligger på en helt annan nivå. Och även om JVM är en turnering för spelare som ska fylla 20 år finns det ingenting som talar emot att den här 17-åringen ska kunna leda Ryssland.


Foto: Barrie Colts

9) Kailer Yamamoto, högerforward, USA
Spokane Chiefs (WHL)
Draftad: Edmonton Oilers som 22:a spelare (2017).
När jag hade jobbat färdigt och lämnade United Center efter första dagen av NHL-draften i Chicago i somras sprang mitt sällskap in i vad jag trodde var ett gäng supportrar. En av dem såg ut att vara i tidiga tonåren och bar en Edmonton Oilers-tröja med en matchande keps. Att det här var Kailer Yamamoto gick inte upp för mig förrän en ur gruppen sa ”Congrats, Kailer!”. Att denna lilla kille spelade nio NHL-matcher för Edmonton Oilers ett par månader senare har fått mig att inse att jag aldrig mer ska tvivla på någon hockeyspelare, oavsett hur ung eller liten hen ser ut. Yamamoto har varit en smula trögstartad efter att ha återvänt från Edmonton till juniorlaget Spokane i WHL, men i det här amerikanska JVM-laget kommer han att omges av helt annan klass på sällskapet och det ska nog kunna locka fram det bästa ur hans kreativa verktygslåda. Lirar hockey med en blixtrande fart och finess som ofta överrumplar motståndarna.

Photo: Codie McLachlan/Getty Images 

8) Alexander Nylander, högerforward, Sverige
Rochester Americans (AHL)
Draftad: Buffalo Sabres som åttonde spelare (2016).
Har man svarat för 21 poäng på 14 JVM-matcher de senaste två åren och dessutom är regerande poängkung i turneringen förtjänar man en mer framskjuten placering än så här. Det är jag den första att erkänna. Men anledningen till att jag inte sätter Nylander högre är att jag inte riktigt vet var han står just nu. Han missade två månader med en ljumskskada och har inte varit speciellt produktiv i AHL sedan comebacken – sex poäng på 15 matcher imponerar knappast. Får han utrymme i numerära överlägen kommer han garanterat att leverera där, men jag är mer intresserad av att se om han kan ta sitt spel i fem mot fem till nästa nivå. Gör han det är han en av favoriterna till att vinna poängligan igen. Ser man till pur skicklighet bland forwards har Nylander väldigt få övermän i den här turneringen.


Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

7) Eeli Tolvanen, vänsterforward, Finland
Jokerit (KHL)
Draftad: Nashville Predators som 30:e spelare (2017).
Blir han den största stölden i NHL-draften 2017? Baserat på vad Eeli Tolvanen har mäktat med för Jokerit i KHL den här säsongen finns det mycket som tyder på att Nashville Predators gjort ett praktfullt fynd genom att drafta 18-åringen som 30:e spelare i första rundan. ”The Finnish Tarasenko”, som en scout kallat honom, är en sylvass målskytt med ett ruskigt skott. Han skulle egentligen ha spelat collegehockey för Boston College den här säsongen. I samband med draften i Chicago i somras framkom det dock att han inte var i närheten av att vara akademiskt kvalificerad för att gå på skolan. I stället flyttade han hem till Finland och Helsingfors. Med facit i hand var det inte så dumt. 17 mål och 32 poäng på 39 matcher gör honom till överlägsen ledare av juniorernas poängliga i KHL. Närmaste spelare har gjort tio poäng. Högmotiverad av att ha varit med om fjolårets fiasko i Montréal, där Finland under förödmjukande former tvingades spela nedflyttningsmatcher. Nu framstår de snarare som en stark guldkandidat.


Foto: Bildbyrån/Tomi Hänninen

6) Elias Pettersson, högerforward, Sverige
Växjö (SHL)
Draftad: Vancouver Canucks som femte spelare (2017).
Dominant i seniorhockey, men inte alls lika framträdande bland juniorer. Där har ni den enkla förklaringen till varför jag inte rankar en av SHL:s bästa spelare den här säsongen högre här. Elias Pettersson har varit en fröjd att skåda i SHL sedan han lämnade Timrå för Växjö. Kanske är det så att den mer strukturerade seniorhockeyn passar hans spelsätt bättre, eller kanske passar hans spel inte lika bra på liten rink. Det har hur som helst inte stämt lika bra för honom internationellt tidigare. Förhoppningsvis blir den här JVM-turneringen det stora trendbrottet. Alla som har sett 19-åringen i Växjö är medvetna om vilket register han besitter. En riktig urladdning från Pettersson i första matchen mot Vitryssland skulle vara perfekt. Känner han sig bara bekväm och finner bra kemi med kedjekamraterna tror jag att det här kan bli en riktigt produktiv turnering för honom.


Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

5) Carter Hart, målvakt, Kanada
Everett SIlvertips (WHL)
Draftad: Philadelphia Flyers som 48:e spelare (2016).
Turneringens på förhand mest spännande målvakt var en av de stora anledningarna till att Kanada gick till final i fjol. Det var efter att han avlöst Connor Ingram i semifinalen mot Juniorkronorna som det vände för Kanada och 1–2 blev till 5–2. I klubblaget Everett Silvertips har han varit omutbar under första halvan av säsongen med en räddningsprocent på hysteriska 96,1. Detta i en juniorliga som brukar präglas av många mål och svängdörrar till försvar. Ska Kanada gå hela vägen i den här turneringen kommer det att krävas att Hart och det stjärnfyllda försvaret bär laget. Även om laget vräkt in mål i träningsmatcherna mot Tjeckien och Schweiz har man på pappret inte en lika stjärnfylld offensiv som USA, Finland eller Sverige.

Foto: Bildbyrån/Joel Marklund 

4) Casey Mittelstadt, center, USA
University of Minnesota (NCAA)
Draftad: Buffalo Sabres som åttonde spelare (2017).
Om jag skulle satsa pengar på en poängligavinnare från den här turneringen är Casey Mittelstadt mitt förstaval. USA:s troliga förstacenter har kanske inte blåst motståndarna av banan under sin första collegesäsong på University of Minnesota, men han har en spelstil som är klippt och skuren för att göra avtryck i JVM. Kreativ, smart och fartfylld i sitt spel. Mittelstadt är den typen av spelare som har förmågan att göra sin omgivning bättre. Att han får chansen att visa upp sig inför publiken i Buffalo, ett halvår efter att Sabres valde honom i första rundan gör inte saken sämre. Det här kan mycket väl vara den enskilt mest sevärda spelaren i hela turneringen och det är inte alls orimligt att han spelar NHL-hockey till hösten.


Foto: Getty Images/Bruce Bennett

3) Cale Makar, back, Kanada
UMass (Amherst) (NCAA)
Draftad: Colorado Avalanche som fjärde spelare (2017).
Förra säsongen såg det otroligt tomt ut i Colorado Avalanches pipeline när det gällde spännande framtida backar. Sedan dess har klubben samlat på sig tre försvarstalanger födda 1998 som har potential att förändra saker och ting till det bättre för klubben på sikt. I Kanadas trupp finns Cale Makar och Conor Timmins som man valde i första respektive andra rundan i somras. Dessutom tillskansade man sig Samuel Girard i Matt Duchene-trejden, en spelare som hade varit given i Kanadas JVM-lag om Avalanche valt att släppa honom dit. Nu får Kanada nöja sig med Makar, som av många jämförts med Erik Karlsson i sin spelstil. Han är ganska liten, men rörlig, kvick och har ett spelsinne som gör att han ofta ser ut att vara steget före sina motståndare. Har efter ett par dominanta säsonger i den kanadensiska juniorligan BJHL tagit klivet in i collegehockeyn och varit en urkraft för UMass (Amherst) under hösten.

Foto: Getty Images/Jonathan Daniel

2) Miro Heiskanen, back, Finland
IFK Helsingfors (Liiga)
Draftad: Dallas Stars som tredje spelare (2017).
En god vän som jobbar i hockeysvängen och vars omdöme jag litar på till hundra procent brukar med bestämdhet hävda att Miro Heiskanen kommer att bli en bättre spelare än Rasmus Dahlin när allt är sagt och gjort. Tilläggas ska att han INTE är finländare. Jag skulle inte gå så långt som att – SPOILER ALERT – ranka Heiskanen ovanför Dahlin här, men du milde vilken lirare den här finska backen är. Om jag ska våga mig på någon slags profetia i stil med den ovan är det att Heiskanen kommer att gå till historien som den bästa finska backen någonsin. 18-åringen har kanske inte storleken på sin sida, men som vi vet vid det här laget är det centimeter och kilo inte alls av samma vikt i dagens moderna hockey. Heiskanen har allt man suktar efter i den där moderna backen som både kan leverera i båda ändarna av isen. Nio mål på 20 matcher i finska Liiga 18 år gammal indikerar ganska tydligt hur bra han har varit. John Klingberg kommer att älska att ha den här killen vid sin sida i Dallas under de närmaste 10-12 åren.


Foto: Gepa Pictures/Markus Fischer

1) Rasmus Dahlin, back, Sverige
Frölunda (SHL)
Draftad: tillgänglig 2018.
I slutändan är det ett ganska självklart val att sätta Rasmus Dahlin som etta på den här listan. Alla ögon kommer att riktas mot 17-åringen i Buffalo. Och det med all rätt. För handen på hjärtat, kan ni nämna en backtalang som varit lika omtalad i de här sammanhangen de senaste 10-15 åren? Så länge jag har jobbat i den här branschen, varit på JVM, draften och andra sammankomster där talanger stått i fokus har jag inte kunnat se någon som kommit i närheten av Dahlin i samma ålder. Hans oförutsägbara spel med pucken och skicklighet gör att han står ut riktigt långt bland mängden. Eftersom han är back är det svårt att sätta honom i samma fack som Connor McDavid, Jack Eichel eller Auston Matthews, men visst är han ändå det som man i Nordamerika brukar referera till som en ”generationstalang”. Om utvecklingskurvan fortsätter att peka någorlunda uppåt för Rasmus Dahlin har han en fantastisk hockeykarriär att se fram emot. Och hur häftigt är det inte att vi får vara med och följa den. Årets JVM blir ett otroligt viktigt test för Frölundabacken eftersom han kommer att få en helt annan uppvaktning, både på isen och massmedialt, än vad han är van vid hemifrån. Det är en utmaning som heter duga. Klarar han att hantera den kommer både han och Juniorkronorna att ha goda möjligheter att tävla om de ädlaste medaljerna.


Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 30 mars
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
19:00 Växjö - Frölunda SHL
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
15:15 Skellefteå - Örebro SHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
18:30 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
15:00 Frölunda - Växjö SHL
18:30 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
19:00 Örebro - Skellefteå SHL
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Biel - Zürich National League
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
19:00 Björklöven - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Frölunda SHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins NHL
onsdag 05 april
02:00 St Louis Blues - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Seattle Kraken NHL
04:03 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
04:03 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
17:30 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Örebro SHL
20:00 Zürich - Biel National League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
01:30 Winnipeg Jets - Calgary Flames NHL
torsdag 06 april
04:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers NHL
17:00 Tyskland - Sverige VM Damer
17:30 Ilves - Pelicans Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Frölunda - Växjö SHL
01:00 Florida Panthers - Ottawa Senators NHL
01:00 Montreal Canadiens - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:30 New York Islanders - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 07 april
02:00 Nashville Predators - Carolina Hurricanes NHL
02:00 St Louis Blues - New York Rangers NHL
02:30 Dallas Stars - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL
04:30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche NHL
16:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
16:00 Tappara - Helsingfors IFK Liiga
19:30 Örebro - Skellefteå SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten