Sök
Petter Rönnqvist imponeras av Djurgårdens första halva av SHL.
SHL

Experten imponeras – men: ”Finns fler spelare i Djurgården som man måste önska sig lite mer av om man ska bli ett riktigt hot”

Det var nog inte många som tippade dem som topplag i SHL inför årets säsong. Speciellt efter den förra säsongens ganska svaga tiondeplats och utslagning i åttondelsfinal mot Färjestad. C Mores expert Petter Rönnqvist är imponerad och tycker laget gått över förväntan.

Första halvan av den här säsongens SHL har varit mer än positiv för stockholmarna. Efter 24 spelade matcher ligger idag Djurgården trea på 46 poäng med två matcher mindre spelade än tvåan Färjestad som har 50 poäng.
— Inför säsongen trodde jag nog att Djurgården skulle bli ett slutspelslag, men att bli topp sex skulle bli en utmaning, säger C Mores Petter Rönnqvist till hockeysverige.se och fortsätter:
— Djurgården har gått över förväntan, men det är samma sak som med vissa spelare innan säsongen, att man ser en del frågetecken, men dom har rätats ut. Tittar vi på bröderna Davidsson (Marcus och Jonathan) och Fjällby (Axel) som bildat en enhet så är det dom som mångt och mycket, när det gick tungt för förstakedjan, stod för poängen och gjorde så att Djurgården vann en del matcher.

TYCKER DE HAR ETT KOMPLETT LAG

Den tidigare Djurgårdsmålvakten är imponerad över lagets första halva av SHL.
— Jag förstår idag Thomas Johansson och Jocke Eriksson när dom ifjol stod och förklarade att man var på rätt väg. Man hade jäkligt väl underbyggd statistik, men då fick man inte utdelning. Det vi ser den här säsongen är en förlängning av det spelet Djurgården spelade in förra säsongen. Nu har det satt sig och man har börjat få utdelning.

Om du ska vara mer konkret, vad är det som gör Djurgården till ett topplag?
— Om vi ser till matchen senast mot Linköping så spelar Djurgården med ett pressande. Dom sätter press på Linköping som är ett spelskickligt lag, och dom hinner inte reagera eftersom Djurgårdsspelarna är på dom direkt från matchinledningen som en blöt filt.
— Dom är otroligt snabba och har bra uppspel från egen planhalva. Om vi sedan tittar på backarna, vi visste att Marcus Högström var bra och Jesper Pettersson kommer in och gör det riktigt bra. Dessutom kommer Linus Hultström in och är otroligt bra för Djurgården i offensiv del av planen.
— Jag tycker att det är ett jäkligt komplett lag och nu har man konkurrens också. Det syns inte minst genom att Mikael Ahlén och Henrik Eriksson, som var en fjärdekedja förut, nu är utanför laget när man har alla spelare tillgängliga.

OSKRIVNA KORT

Ett oskrivet kort, och även ifrågasatt under säsongen, var tränaren Robert Ohlsson. Den här säsongen tycks han, tillsammans med Stefan Nyman och Mikael Håkanson, få alla i laget att rätta i sig i Djurgårdens spelidé.
— ”Musse” är smart, Nyman kan backarna och hela den biten. Det passar Nyman att jobba med det och det passar Håkansson att få vara lite i skymundan.
— ”Robban” kom in som handplockad för det sättet som Thomas Johansson ville att laget skulle spela. Det var nog bra förra säsongen att ”Robban” verkligen fick gå igenom en prövning med att stå och försvara sättet som man spelar. ”Vi ska spela så här”, man fortsatte bara att trumma på. Det har gjort att ”Robban” såklart vuxit ännu mer för det var ingen lätt resa han hade förra säsongen.

Robert Ohlsson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Ett oskrivet kort inför säsongen var NHL-förvärvet René Bourque. Han har så här långt svarat för elva mål och totalt 17 poäng på 22 matcher och har varit en av SHL:s mest sevärda spelare.
— Han har betytt jättemycket såklart. Om vi ser till förstakedjan (Bourque, Andreas Engqvist och Patrik Lundh) så har Djurgården ett lok som drar det här laget. Andreas Enqvist är briljant, solklar till OS, en ledande center och en spelare som leder det här laget på samma sätt som (Petter) Thoresen gjorde för två säsonger sedan. Det var något Djurgården saknade förra säsongen.
— René Bourque var en fullträff. Djurgården tog in honom för att man visste att han var skridskostark, något som är ett måste när man kommer till en större rink från NHL. Han har en historia bakom sig i NHL med att ha gjort en del poäng, men det fanns otroliga frågetecken kring honom när jag satt innan och skulle se på den trupp Djurgården hade. Jag tror det blev en större fullträff än vad Jocke Eriksson någonsin hade kunnat drömma om.

René Bourque. Foto: Ronnie Rönnkvist

Vilka spelare har överraskat på dig positivt?
— Om vi tittar på backsidan, vilken jag var väldigt tveksam till, så har Jesper Pettersson och William Lagesson imponerat på mig med ett bra stabilt försvarsspel och ett bra förstapass. Tom Nilsson har varit borta en del, men kommer betyda mer och mer för Djurgården vad det lider.Sedan har även David Bernhardt tagit kliv. Han är en väldigt komplett back som kan spela offensivt också.
— Här får Nyman ta åt sig en stor cred då han har fått in backarna i det sättet som Djurgården vill spela.

VÄLFUNGERANDE MÅLVAKTSSPEL

Djurgårdens målvaktsspel är en annan del som har fungerat bra under säsongen.
— Jocke (Eriksson) hade det tungt i början samtidigt som (Adam) Reideborn stått för en remarkabel utveckling om man ser till tiden i Modo och förra säsongen i Djurgården som varit jobbigt för honom.
— Det var tveksamt om han skulle få vara kvar, men man såg redan förra säsongen att han tog kritiken på rätt sätt. Han var medveten om att han inte stod för den utveckling han själv ville. Det är viktigt för alla spelare att ha en bra självinsikt på vart man står. Får man kritik så beror det på en orsak.
— Sedan kan man tycka den är orättvis, för hård eller vad som helst, men Adam har varit ödmjuk och tog kritiken han fått, inte bara av mig utan även av andra, på rätt sätt. Han har blivit starkare, mentalt bättre och kan hålla fokuseringen bättre i matcherna. Jag tror att han helt enkelt ville för mycket tidigare. Det var 100 procent fokus hela matcherna och det orkar man inte vara som målvakt. Du måste hitta balansen i att kunna slappna av i en match och sedan vara på igen.
— Reideborn imponerar. Jocke Eriksson vet vi har haft framgångar och vi vet vad han går för. Han gjorde en jättebra oktober och var procentuellt bättre än Adam Reideborn.

Vem eller vilka vill du se mer av om Djurgården ska kunna gå långt i ett eventuellt slutspel?
— Jag vill se Linus (Hultström), som var lite dåligt tränad då han kom tillbaka, tillför ännu mer i offensiv del av banan. Sedan att förstakedjan ångar på. Jag tycker Marcus Högström och backarna redan har visat potential och då gäller det någonstans att fortsätta orka pumpa på.
— Nu försvinner Marcus Davidsson och Axel Fjällby till JVM. Vi vet att ett JVM brukar ta mycket kraft av unga spelarna. Det är väldigt kraftansträngande både mentalt och fysiskt att åka dit. Djurgården får hoppas att dom inte får någon dipp. Det är sådana grejer som är viktiga för Djurgårdens del om mas ska bli en utmanare till våren.

Har Djurgården potentialen att gå till final redan den här säsongen?
— Jag vet inte… Potential finns helt klart. Men det finns en hel del andra lag som har imponerat rätt mycket. Jag tror exempelvis inte att vi sett det bästa av Frölunda ännu. Vi har Växjö som går som tåget och ett Färjestad som bara spelar bättre och bättre.

Dessutom har vi ett HV71 som varit väldigt skadedrabbat så man ska veta att konkurrensen är minst sagt häftig den här säsongen.
— Jag tycket ändå Djurgården har potentialen. Kan man även få en del spelare att skina lite mer… Jag menar att man till exempelvis undrar vart Calle Ridderwall är. Han är kapten i laget och kan stå för plus 20 mål om han spelar som man trodde att han kunde göra när man värvade honom. Det finns fler spelare i Djurgården som man måste önska sig lite mer av om man ska bli ett riktigt hot.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten