Sök
Dick Axelsson.
SHL

Firade med pizza – men föredrar hamburgare: ”Ingen tillfällighet att Dick avgör hockeymatcher”

Han har gjort det förut och han gjorde det igen. Dick Axelsson klev fram när det som bäst behövdes. Med sitt mål på övertid fixade han andra raka segern i dubbelmötet mot Karlskrona.
– Jag är en offensiv spelare och jag ska vara där helt enkelt. Det är det jag är bra på, säger Axelsson till hockeysverige.se. 

KARLSKRONA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var andra matchen på två dagar mellan KHK och FBK i NKT Arena i Karlskrona. Färjestad vann första mötet med 5-2, och lyckades ikväll även ta hem andra ronden med 4-3 efter övertid. Dick Axelsson klev återigen fram och avgjorde. Men Färjestads huvudtränare Johan Pennerborn riktade efter matchen viss kritik mot Axelssons kedja med Michael Lindqvist och Rasmus Asplund.
– En vecka innehåller sju dagar och det gäller att vara där alla sju. Är du professionell är du där alla dagar. Men han är återigen den som avgör och om det fortsätter så är vi glada för det. Det är ingen tillfällighet att Dick avgör hockeymatcher. Det är det inte.

Vad gör att Dick alltid i är i händelsernas centrum?
– Jag vet egentligen inte vad det är som gör att han är i den. Han hamnar där och han är där. Han har varit en sådan spelare genom hela karriären.

Plötsligt dyker huvudpersonen själv upp i arenans katakomber, något som Pennerborn får syn på.
– Kom nu Dick! Jag kör intervju samtidigt med dig här. Jag ska förklara vad som gör att du alltid avgör matcher, säger han och ler.
– Jag sa att det kanske är bättre att du själv förklarar. För han (Dick) är där och han gör det och fortsätter att göra det. Det är en styrka i sig.

Så vad är det som gör att 30-åringen ofta är på rätt plats när hockeymatcher avgörs?
– Jag är en offensiv spelare och jag ska vara där helt enkelt, det är det jag är bra på. Det är mycket tillfälligheter också, lägena kommer och lägena går. Det gäller att vara fokuserad när man får ett läge.

”EN RIKTIG PISSMTACH”

Fokuset fanns på plats när Axelsson distinkt satte matchavgörande 4-3 bakom Johannes Jönsson i målet. Hur känns det att återigen bli matchjälte?
– Återigen vet jag inte. Men vi får med oss två poäng efter en riktigt dålig förstaperiod vi vinner, det är inte så mycket mer än så egentligen. En riktig pissmatch tycker jag, säger han självkritiskt.
– Det är väl det, inte så mycket att säga om den här matchen egentligen. De startade bra och vi dåligt, sedan kommer vi igen. Men vi var inte förberedda konstigt nog.

Är det både din egen och lagets insats du är kritisk till? 
– Jag tycker vi ska ha sex poäng härifrån egentligen. Men hockey är en färskvara och idag kommer vi inte upp som vi ska.


Foto: Magnus Lejhall / Bildbyrån

”JAG KROCKADE MED DOMAREN”

Dick Axelsson var även inblandad i en situation som kunde blivit kostsam för FBK. Sent i tredje perioden vid ställning 3-3 fick forwarden ett friläge som han missade. Men det skulle bli värre än en missad målchans. Direkt efter avslutet blev Axelsson utvisad för ”Abuse of offiicials”.
– Jag tyckte han tappade balansen och gled in i domaren. Han har så pass hög fart att han viill ha med sig farten hem och det såg ut på skridskorna som att han halkade till, säger Pennerborn.
– Jag krockade med domaren där, det är sådant som händer. Det är inte mycket mer än så, säger Dick själv.

Sa du något till domaren?
– Nej, vi åkte in i varandra. Vi touchade varandra och det var inte okej sa han. Det var inte mer än så.

”JAG ÄR MER EN HAMBURGER-KILLE”

Men FBK klarade av det numerära underläget och matchen slutade 3-3. Sedan klev Axelsson alltså fram och ”kompenserade” det hela. Matchvinnande målet till 4-3 var hans tolfte för säsongen och totalt står Stockholms-sonen på 25 poäng efter lika många matcher. Det ger honom en sjunde plats i poängligan.

Vad säger du annars om din säsong?
– Jag tycker den rullar på men jag har sagt det tidigare och jag är ganska självkritisk. Jag har kommit upp några steg men säsongen är lång så formen ska vara som bäst i slutet. Men jag tycker det är en bra start ändå får jag säga.


Foto: Ola Westerberg / Bildbyrån

Efter segern firade Dick och övriga i Karlstad-laget med pizza i omklädningsrummet.
– Jag tror det var en kebabpizza. Det var skönt när det är lång bussresa hem.
– Jag tog någon slice där och den verkade god. Jag äter inte pizza i vanliga fall, men det fanns väl någon pizzasallad så.

Vad har du för favoritmat? 
– Jag är mer en hamburger-kille i så fall. Om jag ska välja på skräpmat.

Kanske kan du få hamburgare på bussen till Karlstad?
– Nej, jag får ta en imorgon bitti till frukost, svara han och ler.

I och med segern är tabelltvåan FBK bara tre poäng bakom ettan Växjö. Karlskrona fick en poäng, men är kvar på trettonde plats. Nu fyra poäng bakom Mora som under lördagen tog tre poäng mot Djurgården.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten