Sök
LHC-sportchefen Kim Martin Hasson värvar.
SDHL

Efter rekordet – så ska SDHL öka sina publiksiffror: ”Har varit ute i många skolor”

Linköping lyckades med konststycket att sätta nytt publikrekord i SDHL. Men även om det var en positiv nyhet för damhockeyn i Sverige återstår det mycket hårt arbete innan publiksiffrorna i ligan når de nivåer man eftersträvar.
– Det är väldigt många sporter i den här stan och det här kanske gör att man lyfter intresset för damhockeyn lite mer, säger LHC:s sportchef Kim Martin Hasson till hockeysverige.se.

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Som ni kunde läsa på hockeysverige.se i går slog Linköping det gamla publikrekordet i SDHL. Det tidigare rekordet hade HV71 med 4 563 åskådare. Det nya rekordet lyder på 5 128 åskådare. Imponerande med tanke på att herrlaget i SHL har ett hemmasnitt på 5 174.
Trots den fina publiksiffran kvarstår frågan hur vi ska höja publiksnittet i SDHL? Med den här matchen inkluderad ligger publiksnittet för LHC den här säsongen på 558 personer. Sist i publikligan ligger SDE Hockey med ett publiksnitt på 70 åskådare. Än mer förvånande är att ett publiklag som Leksand bara har ett snitt på 187 åskådare.

Frågan är givetvis inte lättlöst och när hockeysverige.se träffar Linköpings sportchef, Kim Martin Hasson, efter matchen är hon kortsiktigt mycket nöjd med själva publikrekordet, men vill även passa på att blicka framåt.
– Rekordet betyder nog dels att vi får upp ögonen på Linköpingsborna att det finns damhockey, att det är en bra hockey och förhoppningen är att publiken ska komma tillbaka. Vi får se om det blir någon skillnad på onsdag. Vi vill givetvis också få fler tjejer börjar spela hockey,
– Sedan tror jag att det är viktigt att det blivit mycket snack om det här. Snacket har gått på stan om den här matchen och det har varit mycket media, säger Kim Martin Hasson som också är imponerad över utvecklingen inom svensk damhockey senaste åren.
– Dels tycker jag hockeyn har blivit mycket bättre och ligan är mer attraktiv. Efter det att SDHL startades så har också ligan fått ett bättre varumärke. Sedan har media kring ligan ökat mycket mer och det är mer som händer runt damhockeyn. Förhoppningsvis lyckas Sverige bra under OS och då kan vi ytterligare en skjuts framåt.

”DET ÄR UTLÄNNINGARNA SOM DRAR DET STORA LASSET”

Hur har kvalitén på spelet blivit bättre i ligan?
– Jag tror att många av ligans utländska spelare betyder väldigt mycket där. Vi vill ändå att få unga svenska spelare att komma upp och jag tycker att vi har några riktigt bra i varje lag, men jag tror egentligen att det är utlänningarna som drar det stora lasset. Samtidigt ska vi komma ihåg att SDHL är en väldigt bra liga.

Hur ska vi höja publiksnittet på matcherna i SDHL?
– Att vi alla fortsätter göra lite sådana här grejer. Vi har varit ute i många skolor, att där ge ut lite mer biljetter så dom börjar komma på matcher och så vidare är något vi kanske måste jobba lite extra med, säger Martin Hasson som ler stort när hon avslutningsvis beskriver känslan då hon såg allt folk som kommit till matchen.
– Det var jätteskönt och jag tycker att det var en härlig match. Jag såg på tjejerna att dom tyckte att det var jätteroligt. Det var nog också det viktigaste, att dom tyckte det var kul och fick visa upp sig.


Ebba Berglund. Foto: Ronnie Rönnkvist

”VI SYNS I MEDIA”

En av spelarna som fick visa upp sig och även gjorde en mycket fin match var backen Ebba Berglund med rötterna i hockeyfästet Örnsköldsvik.
– Jag tror att det här rekordet betyder mycket eftersom folk får upp ögonen för damhockey och det var verkligen tryck på läktarna. Det är väldigt många sporter i den här stan och det här kanske gör att man lyfter intresset för damhockeyn lite mer.
– Vi syns i media, det uppmärksammas, man har börjat TV-sända vissa matcher. Folk börjar få upp ögonen vilket är jätteviktigt och vi växer av det.

Har du varit med om någon liknande inramning som den du fått uppleva idag?
– Vi hade match på JVM där en massa skolor som var inbjudna. Det var lite samma sak. Där var det en match i Nordamerika mellan Sverige och Finland så det var inte riktigt någon som hejade på något lag.
– Det här trycket från vår hemmapublik var guld värt och det var mäktig att komma in på isen, ”shit”… haha…

”JÄTTEROLIGT MED DEN HÄR INRAMNINGEN”

Även HV71:s finska veteranforward Riikka Välilä var imponerad över inramningen i Saab Arena.
– Det var jätteroligt med den här inramningen. Vi visste att det skulle komma mycket folk och det är lite annorlunda för oss damspelare när det blir så här. Visst har jag sett fram lite extra mot den här matchen och kan man bli lite extra laddad så var jag det ikväll, säger Välilä som inte kunde vara med och spela i förra säsongens rekordmatch.
– I HV71 hade vi förra säsongen en liknande match, men jag kunde inte spela på grund av en knäskada. Det var tråkigt. I Finland när det är slutspel brukar det också vara lite mer folk. Sedan har jag spelat OS och VM och på dom matcherna brukar det också vara en hel del folk, avslutar finskan.

Nu återstår det att se om publiksnittet på SDHL får en skjuts framåt efter den här rekordmatchen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten