Emil Larsson.
SHL

Luleå ryckte upp sig – storseger efter derbynederlagen

ANNONS

Två raka nederlag mot rivalen Skellefteå. Det fick Karlskrona sota för. Ett revanschsuget Luleå gick ut och körde sina motståndare sönder och samman på lördagen.
– Rakt igenom en stabil insats av oss, säger tvåmålsskytten Emil Larsson till C More efter 6–0.

Luleå hade ingen lycka i sina bägge derbyn mot Skellefteå tidigare i veckan. Det blev nesliga prestigeförluster både hemma och borta. Men trots det verkade inte självförtroendet vara alltför stukat när man tog emot Karlskrona på hemmais i kväll.

Fyllt av revanschsug gick Luleå ut och körde över KHK med hela 6–0. Detta efter att gästerna kommit till spel utan sin förstakeeper Johannes Jönsson. I Luleå verkar Robin Kovács ha fått det att lossna efter att ha skjutit första SHL-målet mot Skellefteå i torsdags. I kväll sköt han två mål och hade en assist. Poängmässigt var kaptenen Niklas Olausson ännu bättre med fyra assist medan Emil Larsson sköt två mål även han.

NIO RAKA BORTAFÖRLUSTER

– Rakt igenom en stabil insats av oss. Vi gör det vi ska därute och det är bra, säger Larsson till C More och är nöjd med att han själv fått det att lossna.
– Jag har skapat mycket hela säsongen och när de börjar trilla in kommer självförtroendet att ta fler avslut.

Johan Harju och Daniel Sondell sköt också mål för Luleå, där målvakten Joel Lassinantti stoppade 20 skott för sin ligaledande tredje nolla.

För Karlskrona var det nionde raka bortaförlusten. Laget har bara tagit två poäng utanför Blekinge den här säsongen.
– Det är inga bra känslor alls. Luleå vinner välförtjänt. I och med att målen trillar in är matchen över. Vi är ett slaget lag, säger KHK-tränaren Ove Molin.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL