AIK förstärker inför slutspurten
Nyheter

Skadeläget i AIK förvärrat – lånar in back från HockeyEttan

ANNONS

Han har redan varit utlånad till Oskarshamn den här säsongen. Nu ansluter Lindlövens David Berg till AIK på en två veckors try-out. 
– Det är en offensivt rörlig back, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida

På grund av det rådande skadeläget i AIK så väljer man att plocka in David Berg, 23,  från Lindlöven som huserar i division 1. Där har han gjort 15 poäng (3+12) på 13 matcher.
– Vi lånar in David för en tryout-period som sträcker sig i två veckor på grund av Simon Fernholms skada. Det är en offensivt rörlig back som kan fylla Fernholms egenskaper, säger Anders Gozzi.

VILL FÖRLÄNGA KONTRAKTET

Berg var tidigare under säsongen utlånad till IK Oskarshamn. Där stod han för tre assistpoäng på fem matcher. Hockeypuls.se skriver att Gozzi hoppas på att det blir en förlängning av kontraktet säsongen ut.
– Det är klart att det är alltid det man siktar på, och det är alltid roligt att fylla på med spelare underifrån.

AIK har Simon Fernholm skadad sedan tidigare och i segermatchen mot Västervik klev även Eric Norin av med en hjärnskakning. Fernholm väntas bli borta året ut.
– Det är svårt att säga exakt, men definitivt över nyår och januari, kanske längre än så. Det är en långtidsskada, säger Gozzi till Hockeypuls.se.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL