Jesper Boqvist.
SHL

Boqvist mot comeback – drömmer om JVM: ”Hoppas inte att det ska vara kört”

ANNONS

Brynäs Jesper Boqvist bröt handleden kort före SHL-premiären. Men nu närmar sig comebacken och drömmen om JVM lever i allra högsta grad.
– Det känns bra, det dröjer inte lång tid, säger Boqvist till hockeysverige.se.

Med JVM i Buffalo bara en dryg månad bort är tiden knapp för Brynäsforwarden Jesper Boqvist. Talangen som bröt handleden i samband med en match i CHL mot Helsingfors den 1 september börjar nu blicka mot comeback.
– Jag har varit igång med klubba och puck ett tag och kört på. Tanken är att jag ska börja med kampmoment under den här veckan. Sedan får vi se hur de går då, men känslan är att det inte kommer att dröja lång tid innan jag är tillbaka, säger Boqvist.

Ett av hans stora mål med säsongen har varit att ta en plats i Tomas Monténs JVM-trupp. Men den långa skadefrånvaron har gjort hans medverkan osäker men den har inte förändrat hans målsättning.
– Det har varit ett av säsongens stora mål, men det är svårt att bedöma möjligheterna efter skadan. Jag hoppas inte att det ska vara helt kört och när jag kommer tillbaka så gäller det att visa att jag är så bra att de måste plocka med mig i laget.

SAMTAL FRÅN MONTÉN

Från förbundskaptensledningen verkar man också ha ett intresse av att ha med Boqvist i laget. Innan den senaste turneringen i Ryssland fick Boqvist ett samtal från Tomas Montén.
– Han ville kolla hur läget var och bad mig ansöka om visum. Men det var aldrig aktuellt eftersom att jag hade en bit kvar till comeback, berättar Boqvist.

Förutom Jesper Boqvist har den högerfattade backen och två år yngre brorsan Adam Boqvist varit med i snacket kring JVM-truppen. Att få möjligheten att spela med honom är ytterligare en drivkraft.
– Det hade inte varit helt fel, det hade helt klart varit en upplevelse att få spela med honom.

”EN TUFF START”

Att hinna visa upp sig i landslagssammanhang blir svårt för Boqvist då ingen mer turnering spelas innan det sista förberedelselägret. Därför gäller det att visa att han förtjänar en plats genom spel i SHL.
– Det är tyvärr inte det. De brukar ta ut en större trupp sen får två eller tre man åka hem innan turneringen börjar. Det gäller att jag gör det så bra i Brynäs att de ger mig chansen och inte kan plocka bort mig.

Från sidan har han sett sitt Brynäs gå igenom en tung period även om poängen börjat trilla in ligger man fortfarande på kvalplats. Något som är ännu en drivkraft för Boqvist.
– Det var en tuff start på säsongen och våra krav matchar inte vår tabellposition. Men känslan är att det går åt rätt håll och man vill gärna in och hjälpa till, säger Boqvist.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch