Magnus Hellberg.
Nyheter

Efter överkörningen – nollade Kanada i landslagsdebuten

Magnus Hellberg upplevde en speciell landslagsdebut i Tre Kronor.  Dels blev han överkörd i mötet med Kanada, dels höll han nollan och hjälpte Sverige till en 2–0-seger i Karjala Tournament.

Magnus Hellberg har en succéartad höst bakom sig i KHL efter att ha lämnat new York rangers organisation för spel med Kunlun Red Star i Kina. På fredagen begick den 26-årige målvakten från Uppsala landslagsdebut när Tre kronor ställdes mot Kanada i Karjala Tournament i Helsingfors.

Det blev en minst sagt händelserik första landskamp för Hellberg. I mittenperioden blev han pååkt av kanadensaren Mason Raymond och blev liggande för en kort stund. Raymond fick matchstraff för charging medan den svenske målvakten kunde skaka av sig smällen och fortsätta spela.

Och som han spelade sen. Kanada vann skottstatistiken med 34–21, men gick förlorande ur matchen efter att ha nollats av Hellberg. Framför allt i tredje perioden fick han vara på tå när Kanada sköt 17 skott på mål utan att överlista målvakten.

Sverige fick även en tvåmålsskytt i matchen. Skellefteås Pär Lindholm, som visat mycket fin form i SHL på sista tiden, satte bägge de svenska målen. Rasmus Dahlin noterades för sin första landslagspoäng med en assist på det första svenska målet.

Tre Kronor avslutar turneringen med att möta Finland i morgon eftermiddag. Seger då och turneringssegern är ett faktum.

Kanada-Sverige 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Period ett: 00.22 utv. 2 min Ben Scrivens delay of the game, 06.45 utv. 2 min Marcus Högström tripping, 10.51 utv. 2 min Mason Raymond tripping, 15.23 utv. 2 min Rob Klinkhammer interference, 16.48 utv. 2 min Johan Ryno hooking
Skott: 8-9
Period två: 06.27 utv. 5 min+20 min Raymond Mason charging+miscondut, 13.25 utv. 2 min lagstraff Kanada too many players on the ice, 15.58 utv. 2 min Simon Despres high sticking, 16.02 0-1 Pär Lindholm assist Patrik Hersley, Rasmus Dahlin, 19.38 utv. Patrik Hersley holding
Skott: 9-9
Period tre: 02.27 utv. 2 min Johan Ryno holding, 05,44 utv. 2 min Fredrik Pettersson interference, 08.14 utv. 2 min Fredrik Pettersson cross checking, 08.29 utv. 2 min Pär Lindholm hooking, 11.39 utv. 2 min Gilbert Brule tripping, 11.53 0-2 Pär Lindholm assist Oscar Möller Joakim Lindström i spel fem mot fyra, 18.49 utv. 2 min lagstraff Sverige delay of game
Skott: 17-3. Totalt: 34-21
Utvisningar: Kanada 1x 20 min, 1x 5min, 6×2 min. Sverige 8×2 min.
Domare: Anssi Salonen Finland, Stefan Fonselius Finland
Publik: 2 132