Vadim Sjipatjov.
Vegas

Skilsmässan klar – ryska stjärnan får återvända till KHL: ”Var vår värsta center”

ANNONS

Tre matcher. Det var i slutändan allt det blev för Vadim Sjipatjov i NHL. På torsdagen kom det slutgiltiga beskedet att ryssens skilsmässa med Vegas Golden Knights är definitiv.
– Han var vår värsta center, uppges general managern George McPhee ha sagt vid en pressträff.

Vadim Sjipatjovs NHL-karriär är över. Den 30-årige ryssen skrev ett tvåårskontrakt med Vegas Golden Knights värt nio miljoner dollar så sent som i maj och förväntades bli klubbens förstacenter under jungfruresan i NHL.

Men någonstans längs resan gick något väldigt, väldigt fel. Det började med att Golden Knights skickade den tidigare SKA Sankt Petersburg-stjärnan till AHL och motiverade det med att han var en av få spelare de kunde skicka ned på grund av waivers-reglerna. Efter att ha drabbats av skador kallades han upp och gjorde mål i debuten mot Boston Bruins.

”HAN VAR INTE BRA NOG”

Men så mycket mer än så blev det inte. Efter blott tre matcher med laget skickades han ännu en gång ned till AHL. Den här gången vägrade Sjipatjov att infinna sig och stängdes av utan lön av klubben. Det blev första steget mot en utdragen process där kontraktet skulle brytas mot att den ryske centern skrev på pensionspappren från NHL och avsade sig de bonusutbetalningar som Vegas vat skyldig honom i enlighet med kontraktet.

På torsdagen nådde parterna en lösning och Sjipatjov är nu pensionerad från NHL-spel, vilket ger honom möjlighet att återvända till Ryssland för spel i KHL. George McPhee motiverade beslutet att bryta med Sjipatjov med att ”han inte var bra nog”, ”hade varit lagets värsta center” och att han inte ville ”arbeta på sitt spel i AHL”.

Vadim Sjipatjov hade svarat för 412 poäng på 445 KHL-matcher innan han testade lyckan i NHL. I fjol var han trea i poängligan med 76 poäng på 50 matcher. Då var hans poängsnitt på 1,52 poäng per match bäst i hela ligan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL