Oscar Masiello är klar för Björklöven.
Nyheter

”Jag byter inte ner mig då jag går från J20 till Hockeyallsvenskan – jag ser det som nästa steg i karriären”

Han får inte plats i Luleå – men utvecklas i Björklöven. Oscar Masiello är en av två unga målvakter i klubben. Det är via HockeyAllsvenskan 20-åringen ska ta steget in i SHL.
– Det här är en superchans för mig, säger han till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Björklöven har valt att satsa på två 20-åriga målvakter den här säsongen. Det handlar om Adam Werner, som även spelade i Björklöven förra säsongen, och Oscar Masiello. Werner är utlånad till Umeå-klubben från Färjestad och Masiello från Luleå.

Oscar Masiello har tidigare även spelat med Björklöven, men rötterna har han i Lions HC.
– Yes, det stämmer. Det startade i Lions HC som kommer från Strömstad, en liten stad på västkusten som jag växte upp i. Jag spelade i ungdomslag där fram till det jag var elva, tolv år, berättar Masiello för hockeysverige.se då vi ses för en intervju efter Björklövens mycket underhållande match mot Leksand i en utsåld Tegera Arena.
– Sedan flyttade vi upp till Umeå. Anledningen till det var bland annat att mina föräldrar ville till vintern. Samma sak var det med mig. Då dök det upp en chans med Björklöven och min extrafarsas bror är Jörgen Wikström, en gammal Löven-legendar. Genom det fick jag in en fot i Björklöven.

Har din riktiga pappa idrottat också?
– Ja, och det var han som tog med mig till rinken från början. Han bor kvar i Göteborg så jag har kvar honom, syrran och extramorsan där nere.

Upp till vintern? Masiello låter italienskt…
– (Skratt) Ja, mammas sida är italiensk. Hon är helitalienare. Nu var det länge sedan jag var nere i Italien, kanske tio år sedan. Det var lite mer frekvent då jag var yngre.

När Masiello var 16 år och då han fått chansen att känna på att spela U18 väljer han att lämna Björklöven för spel i Luleå.
– Anledningen till att jag valde att flytta upp var dels den målvaktstradition som jag vet finns där uppe. Sedan träffade jag Linda Blomqvist, målvaktstränare, samtidigt som (Stefan) ”Skuggan” Nilsson var ungdomsansvarig där då. Dessutom fanns ”Hento” (Daniel Henriksson) i A-laget.
– Jag fick komma upp för att se hur det var där och jag tyckte att allt var klockrent. Det kändes proffsig och jag visste att Luleå var kända för att ta fram bra målvakter, vilket var en stor bidragande faktor till min flytt.

Då höll fortfarande Björklöven på att bygga upp delar av det vi ser organisatoriskt, var det en stor kontrast att komma till Luleå vid den här tiden?
– Inte speciellt. Vi hade en grupp i ”Löven” sista säsongen med många väldigt duktiga spelare. På så vis var det inte så stor skillnad.
– Det var mer allt det här runtomkring som att bo själv och att komma till en SHL-förening som var den stora skillnaden.

Vad har Linda Blomqvist betytt för dig?
– Jättemycket såklart. Hon har tagit hand om mig lite grann i princip sedan den dagen jag kom upp. Hon är en jag kan bolla med och en som sett vad jag behöver för att utvecklas.

Vad skiljer dagens Oscar Masiello med den som kom till Luleå 2013?
– Oj… Allt. höll jag på att säga (skratt). Linda, ”Hento” och sedan Gusten (Törnqvist) har i samarbete med mig hittat en bra spelidé som vi har nött i princip varje dag sedan jag kom till hockeygymnasiet i Luleå. Det har varit klockrent.

Förra säsongen tillbringade Masiello mestadels i J20-laget, men han fick även chansen i en match med Asplöven i Division 1. En säsong som han själv tycker var utvecklande.
– Det var ändå en speciell säsong. Jag spelade mycket matcher med juniorlaget men tillhörde A-laget och hade min dagliga basis där. Jag hade även någon match i Division 1.
– Det var en nyttig säsong. Dels då genom att jag fick tävla på den höga nivån i kombination med att jag fick mycket matchtid i J20.

Vad kände du fattades förra säsongen för att du skulle ta en plats i SHL?
– Det var egentligen inte något som fattades. Eller rättare sagt så var det mycket som fattades, men det var inte så jag såg det. Jag såg det mer som en säsong där jag skulle utvecklas mycket och få jobba på i lugn och ro.
– Min tanke var inte att slå mig in i SHL direkt. Självklart, hade chansen kommit så hade det varit en annan sak, men det var inte grundtanken. Grundtanken var faktiskt att nöta på och helt enkelt bygga på mig.

Joel Lassinantti.

Inför årets säsong valde Luleå att satsa på målvaktsparet Filip Gustavsson och Joel Lassinantti. Det innebar att 20-åringen med rötterna i Strömstad och Italien blev utlånad till Björklöven.
– Jag visste rätt tidigt att det skulle bli fråga om en utlåning. Då dök chansen upp med Björklöven upp och jag ser det som en jättebra lösning.

Känner du en besvikelse över att du inte fick chansen i SHL med Luleå redan den här säsongen?
– Absolut inte. Jag tycker det här absolut är det rätta steget för mig att ta. Man ska inte skynda utan, så att säga, skynda långsamt.
– Jag byter inte ner mig då jag går från J20 till Hockeyallsvenskan utan jag ser det som nästa steg i karriären. Det här är en superchans för mig.

Björklöven har Joakim Fagervall som tränare. Du känner honom sedan tidigare, vad har det betytt för dig då kom till Ume-klubben?
– Han är en jätteduktig coach och betyder mycket på det sättet. Sedan tänker inte jag så mycket på att vi känt varandra lite sedan tidigare och det är inget som spelar någon roll i det dagliga arbetet. Det handlar mer om att han bra ledare.

Många talar om att Umeå har återigen blivit en riktigt hockeystad, något som Masiello håller med om.
– Det är faktiskt magiskt. Intresset är stort och hur kul som helst. Det spelar nästan ingen roll vilket lag vi möter. Det är ändå fullt tryck i hallen. Magiskt som sagt var, avslutar Masiello med ett leende.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten