Niklas Pavel
Nyheter

Har ligans mest utvisade blivit snäll? ”Vinner inga matcher genom att sitta i utvisningsbåset”

ANNONS

Björklövens Niklas Pavel vann hela HockeyAllsvenskans utvisningsliga i fjol. Den här säsongen har han än så länge har han bara samlat ihop 12 minuter på botbänken. Har fansens favorit sadlat om och blivit snäll?
– Nej, jag har kanske blivit lite smartare. Man vinner inga matcher genom att sitta i utvisningsbåset, säger han.

UMEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Björklöven har precis avslutat kvällens match mot BIK Karlskoga. Matchen slutade med vinst för “Löven” med 4-3. Niklas Pavel säger så här om matchen.
– Vinst. Tre poäng. Jag tycker vi spelar riktigt bra, vi krigar. Lite stillastående i egen zon stundtals, men vi löser situationerna och ger inte upp. Oavsett om dom får snabba kassar efter vi gjort mål så krigar vi på.

Ni började säsongen väldigt bra för att sedan komma in i en svacka, hur känns formen i laget nu? 
– Jag tycker det känns bra, vi har vänt på det lite här. Det är som du sa, vi fick en bra start och spelade enligt vårt system. Sen så började vi vela lite på systemet och förlorade några matcher. Men upp på hästen igen i dag så vann vi tre poäng. 

”KRÄVS DET NÅGOT REJÄLT KLIVER JAG IN”

I fjol samlade Niklas Pavel ihop 112 utvisningsminuter under sin första säsong i Björklöven, mest i hela ligan. Något som han ändrat på till den här säsongen. Efter 14 matcher har han bara dragit på sig 12 minuter.

Hur kommer det sig, har du blivit snäll?
– Nej, jag har kanske blivit lite smartare. Man vinner inga matcher genom att sitta i utvisningsbåset. Finns det stollar som står här nere på isen och slåss och ger oss powerplay så är det jättebra, låt dom göra det. Fast när det krävs någonting rejält då kliver jag in, absolut.

Niklas Pavel går en kamp med Almtunas Ludwig Blomstrand                    FOTO: Bildbyrån/Johan Löf

Hur är det att ha ryktet som en buse?
–  Det vet jag inte om jag har. Om jag säger att jag ska ta någon, då gör jag det. Men jag ska inte göra massa dumheter på isen, jag är inte ute efter att skada någon. Krävs det så krävs det. Då kliver jag upp.

VILL BIDRA OFFENSIVT

Den 24-årige backen från Göteborg beskriver sig själv som en hårt arbetande back som ger järnet varje match med styrkan i defensiven.

Vad jag sett så vill du gärna vara med och driva upp pucken. Hur känner du kring det och vad känner du att du helst vill utveckla i ditt spel?
– Jag vill utveckla allt naturligvis, men det är som du säger, att driva upp pucken. Jag kan göra det, så det gäller bara att göra det. Lägga bra förstapass och driva med i anfallet. Och börja pricka kassen lite mer från blå nu. Jag har skapat ganska många lägen, så det gäller att få igenom pucken

Innan Pavel kom till Björklöven spelade han tre säsonger i division 1.

Känner du att du har en nivå till i kroppen för att ta klivet till SHL? 
– Absolut, självklart. Jag känner faktiskt att jag utvecklas match för match. Det går framåt med Joakim Fagervall, Jesper Jäger och Stefan Öhman och hela vårat team. Det känns som att jag tar kliv framåt hela tiden. Sakta men säkert uppåt och framåt. Så ja, absolut.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM