Tim Erixon
Nyheter

Ny motgång för svensken – släpps av sitt AHL-lag

ANNONS

Är den nordamerikanska karriären över för Tim Erixon? Igår kväll släpptes han av sin klubb, och är nu fri på marknaden.

Få svenskar har varit lika målmedvetna i sin jakt på NHL-spel som Tim Erixon. Trots att svensken skeppats runt mellan olika klubbar och aldrig riktigt etablerat sig i ligan har han inte gett upp. Den här säsongen försökte han slå sig in i New Jersey, men utan resultat.

När han släppts av klubben valde han i stället att sajna ett tryoutkontrakt med Devils farmarlag, Binghamton. Där fick han spela max 25 matcher innan klubben skulle tvingas erbjuda honom ett permanent avtal. Men efter bara fem matcher står det nu klart att den svenske backen släpps.

Erixon har totalt spelat 256 matcher i AHL och levererat helt okej siffror, där 138 poäng ger honom ett snitt på 0,54 per match. I NHL har det blivit 93 matcher, utspridda på fyra säsonger och fyra klubbar. Det här är dock hans sjunde säsong i Nordamerika.

Nu är frågan om Erixon vänder hem till Sverige eller testar lyckan i något annat land. Hemma i SHL har han tidigare varit en framgångsrik spelare för Skellefteå. Totalt har han 44 poäng på 140 matcher i den svenska högstaserien.

Den här artikeln handlar om: