Adam Hirsch.
SHL

J20-kaptenen klev fram – då tog Brynäs tung skalp i CHL-slutspelet

ANNONS

Brynäs må ha det tungt i SHL, men ute i Europa levererar man. I kväll blev det seger med 3–2 i den tuffa bortamatchen mot tyska Adler Mannheim efter att junioren Adam Hirsch svarat för sitt första A-lagsmål.

I SHL har hösten varit ett konstant mörker för Brynäs. Skönt då att få bryta av med lite spel ute i Europa. Ja, det verkade tveklöst så när Gävle-laget i kväll inledde Champions Hockey League-slutspelet med en seger.

I den första åttondelsfinalen, borta mot tyska Adler Mannheim, vann Brynäs med 3–2. Daniel Paille inledde målskyttet i första perioden och J20-lagets mål-, poängkung och kapten Adam Hirsch höll sig sedan framme i andra perioden och sköt karriärens första A-lagsmål fram till 2–0.

Tyske landslagsmannen Matthias Plachta reducerade innan Jesper Jensen fixade 3–1 innan andra perioden var över. Danskens fullträff visade sig bli matchvinnande. Plachta fixade ännu en reducering i tredje perioden, men Brynäs återvänder ändå hemma till Gavlerinken med fördel inför nästa veckas returmöte.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL