Filip Lennström.
SHL

Första SHL-matchen för säsongen – då hjälpte junioren Malmö till seger

ANNONS

Han debuterade i SHL med fyra matcher för Malmö för två säsonger sedan. I kväll var Filip Lennström tillbaka i A-laget – och tackade för förtroendet genom att hjälpa Malmö till en bortaseger mot Luleå. Detta med sitt första SHL-mål.
– Skön känsla, säger han till C More.

Malmö hade en riktig lång skadelista med sig upp till Luleå och saknade profiler som Andy Miele, Frederik Storm, Rhett Rakhshani och avstängde Lukas Haudum. Det öppnade dörren för Filip Lennström.

19-åringen hade inte spelat i SHL sedan säsongen 2015/16, men fick nu chansen efter att ha spelat för Pantern mot Södertälje i Hockeyallsvenskan så sent som i går. Man kan lugnt säga att den USA-födde forwarden fick en bra återkomst till SHL.

I den första perioden skrinnade sig loss längs vänsterkanten och slog in en förlupen puck som Luleås backar inte fick fatt på. Hans första A-lagsmål.
– Skön känsla. det är roligt, säger Lennström till C More om första målet.

LYCKLIGA STUDSAR AVGJORDE FÖR MALMÖ

Det var under gårdagen de goda nyheter duggade tätt för Lennström. Först besked om allsvensk debut och sedan ett ännu häftigare besked efter det.
– I går på förmiddagen fick jag reda på att jag skulle vara med Pantern och alldeles inför den matchen fick jag höra att jag skulle med upp hit.
– Det är lite pirrigt första bytet, men jag tycker att jag kom in i det ganska bra, säger han.

Malmö spädde på till 2–0 i andra perioden där tidigare Luleåspelaren Daniel Zaar lyckades pricka två motståndare innan pucken gled in bakom Joel Lassinantti. Viktor Grahn var olycksgubben som var sist på pucken innan den passerade mållinjen.

Luleå fick hopp tidigt i tredje perioden där Johan Harju spräckte Oscar Alsenfelts nolla. Men det räckte inte ända fram. Malmö höll undan och tog en skön trepoängare – lagets tredje raka viktoria.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL