170929 AIK:s Eric Castonguay jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan SšdertŠlje och AIK den 29 september 2017 i SšdertŠlje. Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒn / Cop 118 …
Nyheter

Storkross av AIK på bortaplan

Det blev ingen rolig fredagskväll för flertalet av de 2979 åskådare som letat sig till Himmelstalundshallen för att bevittna mötet Vita Hästen-AIK. Bortalaget kunde vinna med hela 2-8.

Den första perioden var målmässigt jämn. AIK tog förvisso ledningen efter endast 48 sekunder när Eric Castonguay gjorde mål, men Vita Hästen kvitterade mot slutet av perioden när August Gunnarsson kunde utnyttja ett numerärt överläge.

JÄMNT FRAM TILL HALVA MATCHEN

Jesper Frödén och Emil Eriksson såg genom varsitt mål till att hålla ställningen jämn även i inledningen av den andra perioden. Men sen kom raset för hemmalaget. Jens Jakobs, Joakim Thelin, Anton Holm och Emil Lundberg såg på lite mindre än elva minuter till att AIK kunde gå ifrån till 2-6. Efter 2-5 byttes hemmalagets målvakt Pontus Sjögren ut och ersattes av Viktor Kokman.

I den tredje perioden kunde sedan Eric Castonguay och Kalle Jellvert fastställa slutresultatet 2-8 och ta Solnagänget till tredje raka segern.