Nyheter
MJÖRNBERG: Ett riktigt svagt derby – en riktigt stark topp

Det så hajpade Skaraborgsderbyt mellan Mariestad och Skövde slutade i ett spelmässigt riktigt svagt målkalas. Men båda lagen går trots allt med i en stark topp i västra serien.

Målkalas brukar ju vara ganska kul att titta på. Jag brukar inte ha några problem med att roas av matcher där lagen glömt försvarstänket hemma och det är öppna flodportar åt alla möjliga håll. Men det så oerhört hajpade Skaraborgsderbyt blev ur åskådarsynpunkt ett antiklimax. 7-3 kan säkert se kul ut på papperet och håller man på Mariestad är det klart att det är väldigt festliga siffror, men dagens derby mot Skövde var en riktigt dålig hockeymatch.

När det är derby vill man ju se kamp och känslor och ett riktigt krig. Men det handlade mer om svinduktiga målvakter som plötsligt inte kunde mota en puck och skickliga offensiva spelare som tog riktigt kassa utvisningar. De riktigt mäktiga derbykänslorna uteblev.

Skövdes Tim Hultstrand som bara släppt in två mål på tre matcher och ståtade med en GAA på 0.65 inför derbyt kunde plötsligt inte få stopp på en puck och släppte in sju baljor på två perioder. Snacka om kontraster. Tobias Sandberg som annars tillhör en av de vassaste i ligan var väl inte fullt lika illa men inledde ändå med att släppa ett billigt skott till ledning för gästerna. Det satte tonen.

Men utvisningarna som slet matchen i bitar var naturligtvis värre. I ett derby är det okej med utvisningar till följd av hårt spel, känslor som bubblar över och allmänt krig. Men det här derbyt rycktes sönder av en rad riktigt kassa utvisningar. Att Skövdes ledande spelare Carl-Johan Sjögren satte sitt lag i ett 3 mot 5-läge som i slutändan ledde fram till Mariestads 1-1-puck genom att från egen zon skicka pucken över plexit i anfallszon och visas ut för puckout var ganska symptomatiskt. Det var naturligtvis inte meningen, men det var en sådan kväll.

Spelare satt ute för diving, misconduct efter att ha skickat pucken upp på läktaren efter avblåsning och allmänt mummel på domare snarare än för att ha velat ge sina derbyantagonister på nöten. Slarviga utvisningar snarare än framkämpade utvisningar.

Sen var det givetvis så att det bjöds på några individuellt skickliga prestationer och några mål som var snygga och inte berodde på taffliga målvaktsingripanden, men jag blir besviken när två lag med så stor potential är så långt ifrån att prestera på sin nivå. När det som skulle kunna bli en superhäftig fight bara blir en orgie i svagt försvarsspel och kassa utvisningar. När briljanta målvakter plötsligt inte alls rånar skyttarna och när spelet känns mer slafsigt än hetsigt. Mariestad var minst sämst och vann rättvist.

Det var en väldigt konstig och väldigt dålig match. Jag kan villigt erkänna att jag gav upp efter två perioder (vid ställningen 7-3) och riktade mitt fokus mot Hanviken – Huddinge istället. En match där Huddinge såg allmänt piggt ut och följdriktigt också kunde vända underläge till sudden-seger. Men Hanviken fortsätter imponera. Det är ingen vanlig nykomling, det är ett lag som kommer kunna vara med och utmana på riktigt i serien.

* * *

Men låt oss stanna kvar i den västra serien en stund. Nu har sex omgångar spelats och de fem lag som på förhand pekades ut som troliga topplag har positionerat sig ovanför Allettan-strecket. Detta efter att Borlänge ganska enkelt piskat Surahammar idag.

Det är lockande att tänka att det hela är avgjort nu. Att topplagen är på plats och att det från och med nu bara kommer att spricka mer och mer. Grums är en kul nykomling som sticker upp och djävlas och Enköping har ett lag som känns mer intressant än på flera år. Men frågan är om något av lagen som nu ligger under strecket sett över hela serien verkligen kan utmana?

Att Västerås (där det finns ett enormt sparkapital) eller Mariestad skulle börja tappa är fullkomligt uteslutet, Borlänge har spelat en piggare hockey än vad poängskörden kan tyckas påskina, Skövde är (bortsett från dagens magplask) ganska trygga och Lindlöven har ju faktiskt inte förlorat under ordinarie tid än. Jag skulle nog vilja påstå att västtoppen är riktigt stark och att den kommer förbli precis sådan som den ser ut nu.

* * *

Kan man säga samma sak om den södra serien?

Nja inte riktigt. Kristianstad åkte till Nybro för att möta ett gäng obesegrade vikingar och hämtade med sig alla tre poäng hem efter trygga 4-1. Man visar igen att man är i särklass bäst i den här serien och har efter den där raden med fullkomliga utskåpningar nu också plockat två raka trepoängare av det som ska vara de största utmanarna i serien – Nybro och Vimmerby. Det imponerar.

Men känslan är så här efter sex omgångar att nämnda lag tillsammans med KRIF också är ganska tydliga topplag. Jag har svårt att se att något av dem skulle falla tillbaka så som de har presterat hittills.

Det är HC Dalen som stuckit in näsan lite i hetluften och utmanat ett hackande Tranås om femteplatsen samtidigt som Hanhals naturligtvis har mer att ge och Grästorp inte är helt harmlösa. Det kan fortsatt bli en riktigt fin kamp kring strecket i söderserien.

* * *

I östra däremot tycks det som att streckkampen håller på att utveckla sig till ett riktigt getingbo. Visst Huddinge och Hudiksvall är gjutna i toppen och Visby/Roma kommer också att vara det även om spelet hackar och skadelistan är så lång att den knappt ryms på en pergamentrulle. Men sen. Sen!

Nämnda Hanviken har visat sig vara the real deal och hakat på i toppen. Valbo verkar också vara riktigt hungriga och utmanar så här i inledningen samtidigt som Väsby inte är helt lyckade och division 2-gänget Nacka gjort supersuccé med tre segrar av sju möjliga samtidigt som Gripen visar en intressant potential som ännu inte riktigt avspeglat sig i poängprotokollet.

Vallentuna, Sollentuna, Hammarby och Wings (ettans Södertälje med sex raka förluster) har kommit helt snett in i säsongen. Det är möjligt att något av dem, då troligtvis Bajen eller Sollentuna, kan kvickna till och blanda sig i, men annars räcker det med ovan uppräknade lag. Det kan bli ett riktigt bra race om två Allettan-platser.

Häftigt för övrigt att Huddinge och Hudiksvall, de två kapprustande stormakterna i serien, fortsätter att vara obesegrade. Hudiksvall är ju rent av enda laget i ettan som fortfarande inte tappat någon poäng.

På onsdag möts de två i Björkängshallen. Det om något har potential att bli en riktigt häftig match.

Bara den inte utvecklar sig som dagens derby…

* * *

Slutligen, grymt kul att det kommer mycket publik när det bjuds på häftiga matcher. 1730 pers kom till Liljas Arena för att se seriefinalen mellan Nybro och Kristianstad och 1976 skaraborgare klämde in sig i Katrinhallen för derbyt mellan Mariestad och Skövde, det är väldigt glädjande siffror.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten