170928 Karlskronas Emil Lundberg, Joachim Rohdin, Cory Murphy och Daniel Gunnarsson jublar efter 1-0 av Murphy under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och Linkšping den 28 september 2017 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN / Cop 214 …
SHL

Karlskrona gav LHC första nollpoängaren: ”Vi är inte lika lättlästa som tidigare”

ANNONS

Tre raka matcher utan förlust. Karlskrona har rest sig starkt efter de två inledande förlusterna. Idag orsakade man Linköpings första nollpoängare för säsongen när man vann hemma med 4-2.
– Vi ser en klar skillnad i hur vi spelar över hela banan. Vi är inte lika lättlästa som tidigare, utan vi lägger mer spel i motståndarnas zon, säger tränaren Ove Molin.

Efter att ha förlorat de två inledande matcherna fanns det nog en och annan som inte trodde att Karlskrona var speciellt mycket att räkna med den här säsongen.
Nu har laget tagit poäng i tre raka matcher. Segern mot Mora i tredje rundan följdes upp med straff-förlusten mot HV71 senast och idag lyckades man slå hårdsatsande Linköping hemma med 4-2.
– En lättnad. Vi gör återigen en väldigt bra match. En solid insats. Att det får räcka till tre poäng är viktigt för alla naturligtvis. Vi lyckas med de avvägningarna vi sagt innan säsongen att vi ska göra. Vi får lite längre anfall och spelar väldigt tajt i mittzon, säger tränaren Ove Molin till C More.

Bobbo Petersson sköt sitt första mål för klubben i SHL när han satte 2-1-målet i en tämligen målrik öppningsperiod, som slutade just 2-1.
– Det svänger ganska mycket fram och tillbaka. Vi går bort oss några gånger, men annars är det ganska rolig hockey, säger Petersson till C More.

Cory Murphy, Marcus Paulsson och Joel Kellman sköt KHK:s övriga mål i matchen. Bröderna Ken Andre och Mathis Olimb gjorde Linköpings mål.
– Vi ser en klar skillnad i hur vi spelar över hela banan. Vi är inte lika lättlästa som tidigare, utan vi lägger mer spel i motståndarnas zon, säger Ove Molin.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL