Joe Pavelski, Joe Thornton, Brent Burns och Paul Martin.
San José

SAN JOSÉ: En åldrande kärna – är tiden som topplag över?

Efter ett drygt decennium i toppen ser San José nu ut att ha upplevt sina bästa år. Ett allt mer åldrande lagbygge kommer få kämpa för att ens ta sig till slutspel.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Brandon Bollig, fw, Calgary, Filip Sandberg, fw, HV71
Förluster: Mirco Müller, b, New Jersey, David Schlemko, b, Vegas, Micheal Haley, fw, Florida, Patrick Marleau, fw, Toronto

S9

S1BRENT BURNS

San Josés klart bästa spelare förra säsongen – tillika vinnare av Norris Trophy. Nådde sin karriärs peak efter att ha nått upp över 30-årsstrecket vilket är väldigt imponerande. Den skäggige backbjässen är omgiven av en backsida som visserligen inte blir yngre, men fortfarande håller bra klass. Trots det är det Burns som är den absoluta nyckeln på positionen.

S2JOE THORNTON

För två säsonger sedan hade han bara Patrick Kane, Jamie Benn och Sidney Crosby före sig i poängligan. Förra säsongen hade han också tre spelare före sig – i San Josés interna poängliga. ”Jumbo Joe” tappade 32 poäng och frågan är om han verkligen kan studsa tillbaka och kräma ut ett till riktigt bra år, eller om kommande säsong blir det sista vi ser från legendaren? Något som är klart är i alla fall att han måste göra en bra säsong om Sharks ska bli att räkna med.

S3MARTIN JONES

Efter att aldrig tidigare ha varit förstemålvakt i NHL har Jones stått hela 65 matcher under var och en av de två säsonger han tillhört San José. Få målvakter i NHL matchas lika intensivt som Jones. Var stabil även förra säsongen men skulle kanske behöva höja sig ett litet snäpp. Är 27 år och börjar närma sig sin ”primeålder”.

S4LOGAN COUTURE
Kraven på Logan Couture höjdes något enormt efter den där magiska våren och sommaren 2016 när han vann hela slutspelets poängliga. Den nivån nådde han inte upp till under förra säsongen. Har bara två år kvar på sitt kontrakt och kan, via en riktigt bra säsong nu, höja sitt marknadsvärde inför de löneförhandlingar som får ta sin början i sommar. Är 28 år och en av få San José-stjärnor som inte nödvändigtvis har nått sin topp ännu.

S6
Lagets poängkung: 
JOE PAVELSKI
Efter tre raka säsonger där han snuddat på, eller nått över, 40 kassar nådde Joe Pavelski inte ens upp i 30 förra säsongen. Han tappade dessutom tio poäng jämfört med säsongen dessförinnan. Med tanke på att Brent Burns får svårt att upprepa sin enorma poängskörd från backplats finns det dock anledning att tro att San Josés härförare Pavelski kommer ta över poängligatronen från backstjärnan. Oerhört nyttig och en av NHL:s absolut bästa spelare runt kassen.

S5TIMO MEIER

Nu gick ju Nico Hischier etta i draften i somras, men innan dess var Timo Meier en av de absolut mest talangfulla spelarna Schweiz fått fram. Den här säsongen är det dessutom tänkt att Meier på allvar ska slå sig in i San José och dessutom kunna ta en framskjuten roll i laget. Fick känna på NHL-spel redan förra säsongen men gjorde inga större avtryck nu. Med tanke på sin fysiskt välutvecklade kropp finns dock all potential för att Meier kan bli en riktigt bra NHL-spelare. Ett första steg kanske tas kommande säsong.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Sedan Patrice Marleau blev en del av San José Sharks, hösten 1997, har klubben bara missat slutspel två gånger. Länge var man det ständiga topplaget som var som sämst när det gällde, men så kom till sist en slutspelsframgång när det blev en efterlängtad Stanley Cup-final 2016. Nu, ett drygt år senare, är Patrice Marleau inte längre en del av San José. Och de där Stanley Cup-drömmarna som var så närvarande för Sharks under åtminstone ett decennium ser ut att vara borta. Chansen de fick 2016 var förmodligen den största chansen som klubbens nuvarande kärna kommer få. Visst hålls Brent Burns, vid 32 års ålder, fortfarande som en av världens bästa spelare. Och visst är Joe Pavelski och Joe Thornton skickliga spelare alltjämt. Logan Couture kan fortfarande göra sina 60 poäng. Men har de kropparna för att orka ta sig igenom 82 stentuffa matcher, följt av ett slutspel? Hur många av de tidigare nämnda spelarna kommer kunna göra sina bästa säsonger framöver? Är spelarna som kommer underifrån, såsom Tim Heed, Timo Meier, Kevin Labanc och Marcus Sörensen tillräckligt bra? Det finns lite för många frågetecken för San José, för att man ens ska kunna känna sig säkra på en slutspelsplats i en allt mer svårtippad Western Conference. Tipset är att San José efter ett drygt decennium i toppen kan ha sina svåraste år på länge framför sig. Spelartruppen är näst intill oförändrad jämfört med förra säsongen, och som sagt; det känns inte som att de bästa spelarna i truppen lär utvecklas till det bättre den här säsongen. De tidigare så skräckinjagande hajarna är lite längre lika fruktade.


Melker Karlsson & Brent Burns.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Aaron Dell
31) Martin Jones

BACKAR:
4) Brenden Dillon
7) Paul Martin
44) Marc-Édouard Vlasic
61) Justin Braun
74) Dylan DeMelo
88) Brent Burns

FORWARDS:
8) Joe Pavelski ”C”
19) Joe Thornton ”A”
20) Marcus Sörensen
27) Joonas Donskoi
28) Timo Meier
36) Jannik Hansen
39) Logan Couture ”A”
42) Joel Ward
48) Tomas Hertl
50) Chris Tierney
62) Kevin Labanc
68) Melker Karlsson
89) Mikkel Bødker

COACH: 
Peter DeBoer (coach sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten