Joakim Lindström levererade direkt
Skellefteå AIK

Poängkungen tog huvudrollen direkt: ”Skön start på säsongen”

ANNONS

Karlskrona var på väg mot en liten skräll i SHL-premiären mot Skellefteå. Då klev en viss Joakim Lindström in i handlingarna och vände på matchen på egen hand.
– Det är en och samma kille som avgör och vi vet att han är bra, suckar Karlskronatränaren Ove Molin i C More efter Skellefteås 2-1-vinst.

Skellefteå har det som kanske är ligans allra vassaste offensiv på pappret, men spelet har inte riktigt stämt ordentligt under försäsongen. Inte heller i dagens SHL-premiär mot Karlskrona lossnade offensiven för Skellefteå. Åtminstone inte under de två första perioderna.

Det var nämligen hemmalaget från Blekinge som ledde inför slutakten, sedan Carl Persson överlistat Joni Ortio redan i den första perioden. Då klev Joakim Lindström fram och visade sin enorma klass. Bara 45 sekunder in i tredje perioden pricksköt han in 1-1. Någraminuter senare hittade poängkungen återigen det lediga krysset och fullbordade Skellefteås vändning till 2-1.
– Jag tycker min match var sådär. Jag börjar ganska bra, sen är jag mindre bra i en period men lyckas få in två mål i tredje.
– Det var en skön start på säsongen, säger Lindström efter hjältedådet.

Karlskronas tränare Ove Molin var ändå relativt nöjd med sitt lags insats, trots den något snöpliga premiärförlusten.
–  Vi gör två perioder väldigt bra. Rent försvarsmässigt är målen vi släpper in saker vi inte ska släppa in mål på.
– Vi vet om att de har X antal skickliga spelare, och när de är på isen gäller det att ha beredskap. Det är en och samma kille som avgör och vi vet att han är väldigt bra.

Molin var däremot besviken över KHK:s kvitteringsjakt.
– Vi hotar inte ordentligt. Sen om det sitter mentalt att vi vill försvara….Vi har saker att jobba på framåt, konstaterar han.

 

Den här artikeln handlar om: