Daniel ”Trucken” Karlsson.
Nyheter

Knegare på dagarna – hockeyallsvensk profil på kvällarna: ”Man måste vara hård mot sig själv”

Knegare på dagarna, lagkapten och hockeyallsvensk profil på eftermiddagar och kvällar. Troja-Ljungbys Daniel ”Trucken” Karlsson är en av många allsvenska spelare som kombinerar en hockeykarriär på elitnivå med ett ”vanligt” jobb.
– Antingen jobbar eller pluggar man halvtid för att hålla spelarbudgeten nere, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Att ta sig upp i Hockeyallsvenskan från Hockeyettan är inget ”quit your dayjob-ögonblick”. I alla fall inte om man tillhör en lite mindre förening som Troja-Ljungby. Lever man tillräckligt snålt eller har uppbackning från annat håll kanske man kan klara sig på de pengar man tjänar genom sitt hockeyspelande, men för Trojas kapten och backkugge Daniel Karlsson har det aldrig varit aktuellt. Oavsett divisionstillhörighet har han klivit upp tidigt varje morgon och gått till sitt jobb som industrielektriker i ur och skur.
– Jag har alltid jobbat under alla år jag har spelat. Det har funkat riktigt bra. Arbetsgivaren har alltid ställt upp och när det blivit mer och mer hockey har de alltid stöttat och varit flexibla, säger han när hockeysverige.se träffar honom på den allsvenska upptaktsträffen i Stockholm.

Karlsson – eller ”Trucken” som han kallas eftersom ”de tyckte att jag kunde lyfta ganska mycket i styrkerummet när man var 14-15 år” – säger att merparten av spelarna i den allsvenska nykomlingen gör mer än bara spelar hockey.
– Med tanke på de ekonomiska kraven som ställs på klubbarna nu när man ska ha en miljon i eget kapital blir det så. Antingen jobbar eller pluggar man halvtid för att hålla spelarbudgeten nere. I Troja jobbar eller pluggar de som vill göra det. Vi strävar efter att alla ska ha något att göra vid sidan av hockeyn, säger han.

”MAN MÅSTE VARA HÅRD MOT SIG SJÄLV”

Att ha vanliga arbetstider är mer eller mindre omöjligt om man ska hinna med träning och resor till bortamatcher. Speciellt när man tagit steget från en lite mer regional serie i Hockeyettan till Hockeyallsvenskan, som sträcker sig från Malmö i söder till Umeå i (nåväl) norr.
– Det beror lite på hur mycket mer man ska träna i Hockeyallsvenskan, men det blir ju mycket längre resor till matcherna. Det är jobbet också inställt på och de är glada så länge man är där.

Tidiga morgnar, familjeliv, jobb och en hockeykarriär på elitnivå på det. Hur mycket sliter det?
– Man måste vara hård mot sig själv, sova på bussen så fort man får chansen, men samtidigt vara ärlig mot arbetsgivaren också och förklara om det är tufft. För mig har det ändå funkat väldigt bra på alla jobb jag har varit på, svarar Daniel Karlsson och tillägger att hans sambo drar ett tungt lass i att få allt att fungera.
– Hon är väldigt stöttande. Hon får ju ta hand om allting med dottern och så när jag inte är hemma, och det kan ju handla om två-tre dagar ibland.


Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

”JAG HAR HAFT VISSA ANBUD…”

”Trucken” har hunnit bli en snart 31-årig veteran vid det här laget. Det finns få spelare i Hockeyallsvenskan som är lika förknippade med en klubb som han är. Karlsson har nämligen aldrig spelat för en annan klubb i hela sin karriär. Det har blivit över 500 matcher i Trojas tröja i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.
– Det har aldrig funnits någon anledning till att byta klubb heller. Jag har lirat i allsvenskan länge och när vi åkte ned förra gången (2014) började klubben på ny kula med nya arenan och då ville man hoppa på det tåget. Sedan har det bara blivit så att man har blivit kvar.

Är du hemmakär?
– Nej, det vet jag inte. Men man har ju allting i Ljungby, familjen, dottern och jobbet. Allting klaffar ju på det viset.

Har andra klubbar hört av sig?
– Jag har haft vissa anbud, men de slår ju i princip ut varandra ekonomiskt och spelmässigt i ligan. Då har det inte funnits någon anledning att flytta på sig, svarar Daniel ”Trucken” Karlsson och menar att Troja är mer än bara en förening för honom.
– Klubben blir en del av familjen. Man vill inte byta bara för att byta. Hjärtat brinner för klubben oavsett hur det står till i föreningen.

Känner du dig som en symbol för klubben med tanke på hur länge du har varit där?
– En del av det är man ju, men vi har flera killar som har varit där länge också. Men visst, man blir ett med klubben, det blir man ju.

Efter tre säsonger i Hockeyettan tog Troja-Ljungby steget upp i Hockeyallsvenskan i våras. Den småländska klubben tippas i botten av tabellen av de flesta experterna, men själv är Daniel Karlsson full av tillförsikt. Den kontinuitet som klubben hållit sedan avancemanget ser han som en styrka inför onsdagens premiär i Västervik.
– Vi har fått behålla de allra flesta spelarna. Det tror jag gynnar oss ganska mycket eftersom vi inte behöver börja om på ny kula i vårt lagbygge.
– Vi har sex nya eller så och 15 gubbar som varit med innan om att ta upp oss. Det är lätt att bygga vidare på det och få växa in i den allsvenska kostymen tillsammans.

Fakta: En typisk dag i Daniel Karlssons liv

05.45 Uppstigning.
06.00 Väcka dottern och göra henne redo för förskolan.
06.30 Lämnar dottern på förskolan.
06.40 Samåker med en kollega till Lagan utanför Ljungby där han jobbar.
07.00 Stämplar in på jobbet.
12.00 Lunch
14.15 Träning med Troja-Ljungby. Fyspass före eller efter ispasset.
17.00 Hemma igen.
18.00 Middag med familjen.
22.00 Dags att sova – ”om jag inte slocknat redan när jag nattat dottern. Då brukar man vara så trött att man somnar jämte henne” (skratt).

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten