Oscar Fantenberg, Chris Lee, Mike Cammalleri och Andrej Loktionov är bra värvningar – men inte tillräckligt bra.
Nyheter

LOS ANGELES: På väg in i mellanmjölkens osexiga land

Sedan man vann Stanley Cup 2014, den andra på tre år, har Los Angeles missat slutspel två gånger av tre möjliga. Känslan är att laget kommer få infinna sig i situationen att vara ett lindansarlag även de kommande åren.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Oscar Fantenberg, b, Sotji, Mike Cammalleri, fw, New Jersey, Christian Folin, b, Minnesota, Darcy Kuemper, mv, Minnesota, Andrej Loktionov, Lokomotiv Jaroslavl, Brandon Prust, fw, Nürnberg, Chris Lee, b, Metallurg Magnitogorsk, Brooks Laich, fw, Toronto 
Förluster: Devin Setoguchi, fw, Adler Mannheim, Ben Bishop, mv, Dallas, Brayden McNabb, b, Vegas, Matt Greene,b,  slutar, Teddy Purcell, fw, Boston

S9

S1ANZE KOPITAR
Sitter du på ett avtal värt tio miljoner dollar per säsong är det inte okej att notera 52 poäng på 76 matcher, oavsett hur bra du är i egen zon eller i omklädningsrummet. Anze Kopitar har hunnit bli 30 år men bör fortfarande tillhöra världens tio främsta centrar. Det måste han visa nu. Annars kan det där galna kontraktet redan nu visa sig vara riktigt, riktigt, riktigt dåligt för Los Angeles.

S2JONATHAN QUICK
Var har vi egentligen Jonathan Quick numera? Förra säsongen var hemsk för målvakten, som inte ens kom upp i 20 starter till följd av en efterhängsen skada. Med tanke på det, och med tanke på att han redan innan dess var på väg neråt i karriären, finns det all anledning att rikta ett frågetecken mot den tidigare Conn Smyte Trophy-vinnaren. Om han har ett par riktigt bra år kvar i kroppen kommer han komma hjälpa Los Angeles till slutspel – men förmodligen inte så mycket mer än så.

S3DREW DOUGHTY
Den kanske mest oväntade Norris Trophy-vinnaren på 2000-talet gjorde en bra säsong även i fjol men var då inte ens nära att bli en finalist i backomröstningen. Drew Doughty är, utan tvivel, Los Angeles bästa och viktigaste spelare. Har hintat under sommaren om att han kan komma att lämna klubben när kontraktet går ut sommaren 2019 – om man inte börjar satsa. Hur mycket har hans uttalanden påverkat dynamiken i omklädningsrummet? Hur kommer hans tankar på andra klubbar påverka hans eget spel? Det kan vara värt att hålla ett extra öga på världsbacken den här säsongen.

S4TYLER TOFFOLI
Precis som för många andra i Kings blev förra säsongen nåt av en besvikelse för Tyler Toffoli, som visserligen led av en del skadeproblem. Med tanke på att spelare som Marian Gaborik och nyförvärvet Mike Cammalleri är spelare som tydligt är på nedgång kommer Toffoli få en viktig roll även i den här upplagan av Los Angeles Kings. Han ska vara inne i sin prime i karriären just nu – och bör gå upp mot 60 poäng om både han och klubben ska vara nöjda. Den kapaciteten har den 25-årige kanadensaren.
S6
Lagets poängkung: 
JEFF CARTER
I ett lag där många andra underpresterade passade Jeff Carter på att, vid 32 års ålder, göra en av karriärens bästa säsonger. Med tanke på att Carter börjar komma upp i åren kan man tycka att han borde få mer ”credd” än han får, sett till de senaste säsongerna. Den oerhört smarta spelaren, med ett målsinne han också borde uppmärksammas mer för, är lagets viktigaste forward tillsammans med Anze Kopitar. Det är förstås också något som oroar Los Angeles, med tanke på att duon som sagt är 32 respektive 30 år. Jeff Carter ser hur som helst inte ut att gå in i någon brant nedförsbacke än på ett par år.

S5CHRIS LEE
Vid 37 års ålder talar det mesta för att Chris Lee kommer få göra NHL-debut. Den hårdskjutande kanadensaren har gjort succé i Europa, först i Tyskland, därefter Sverige och till sist i Ryssland, under sju års tid och kan mycket väl slå sig in även i NHL. Los Angeles backsida är okej, men inte så mycket mer, och i powerplay bör den kanadensiska VM-backen ha en del att tillföra. Snittar du över en poäng per match i KHL, som back, kommer du kunna göra en god mängd poäng även i NHL. Vi är många som hoppas på att Chris Lee, som just nu bara har ett tryoutavtal med Los Angeles, ska få ett permanent kontrakt innan säsongen startar.

 

HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Los Angeles beslutade sig till sist för att göra sig av med old school-coachen Darryl Sutter och old school-general managern Dean Lombardi. Nu är det John Stevens och Rob Blake som styr skutan och det känns som två namn som kan göra det bra. De har dock ett hårt och svårt jobb att göra med tanke på att många av Los Angeles spelare är uppe i 30-årsåldern och sitter på dyra kontrakt. Å andra sidan kan man inte påstå att den nye general managern Blake gjort sitt för att föryngra per omgående, direkt. Han har hämtat in Mike Cammalleri, 35, Brooks Laich, 34, Chris Lee, 36 och Brandon Prust, 33, för att nämna några. Det som framför allt oroar är dock inte åldern utan kvalitén. Los Angeles har faktiskt inte gjort speciellt många stora värvningar de senaste åren. Det har inte varit något undantag under den här sommaren. Visst är det spännande med Oscar Fantenberg och visst kan Andrej Loktionov göra ett okej jobb som tredjecenter. Men det är inte spelare som går in och gör Kings till ett givet slutspelslag. Det är faktiskt inte speciellt säkert att den här upplagan av Los Angeles är bättre än förra säsongens, som ju missade slutspel. Laget är helt okej, men det är i princip det värsta man kan vara i NHL. Man är för bra för att hamna i botten och (troligtvis) få ett tidigt draftval men lite för dåliga för att kunna utmana om Stanley Cup. Det osar nästan lite Detroit över Kings. Det är en klubb som kommer ligga och slåss om de sista slutspelsplatserna. Och nu har vi ju alla sett vad som hänt med Red Wings. Det känns som att det kan dröja några år innan den tidigare stormakten är med och utmanar på allvar igen.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
32) Jonathan Quick
XX) Darcy Kuemper

BACKAR:
3) Chris Lee
5) Christian Folin
6) Jake Muzzin
8) Drew Doughty
25) Derek Forbort
27) Alec Martinez
38) Paul LaDue
48) Oscar Fantenberg
53) Kevin Gravel

FORWARDS:
9) Brandon Prust
10) Andrej Loktionov
11) Anze Kopitar
12) Marián Gaborík
13) Kyle Clifford
14) Mike Cammalleri
15) Andy Andreoff
21) Nick Shore
22) Trevor Lewis
23) Dustin Brown
25) Brooks Laich
26) Nick Dowd
29) Shane Harper
39) Adrian Kempe
70) Tanner Pearson
71) Jordan Nolan
73) Tyler Toffoli
77) Jeff Carter

COACH: 
John Stevens (coach sedan 2017)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten