Danijela Rundqvist och Leif Boork.
Nyheter

Ikonens sylvassa kritik mot Boork: ”Har en förbundskapten som inte klarar av starka individer”

ANNONS

Fler och fler profiler på damsidan riktar kritik mot Leif Boork. Senast i raden? Ikonen Danijela Rundqvist.
– Vi har fått in en förbundskapten som inte kan hantera vissa starka individer, säger hon i Sportpodden.

Hon är en av Sveriges mest välkända hockeyspelare på damsidan genom tiderna och var en del av det lag som skrällde sig till ett OS-silver under ett par magiska svenska ishockeyveckor i Turin 2006. Nu riktar Danijela Rundqvist stark kritik mot förbundskaptenen Leif Boork i ”Sportpodden”.

Med bara fem månader kvar till OS är Leif Boork alltjämt ifrågasatt på sin post som förbundskapten. Hans beslut att peta storstjärnan Emma Eliasson fick exempelvis backstjärnan att helt sluta med hockey. Agerandet mot Eliasson är något som också Danijela Rundqvist ser på med allt annat än positiva ögon.
– Vi har fått in en förbundskapten som inte kan hantera vissa starka individer. Ett av de fallen är Emma som är en otroligt bra hockeyspelare och var Sveriges bästa back innan hon slutade. Och det finns fler spelare som är på samma nivå som Emma är och som inte är med i Damkronorna, säger Rundqvist i podden.

BJÖDS IN I SISTA STUND

”Mästarnas Mästare”-vinnaren menar att det påverkar svensk damhockey i stort.
– Där har vi ett problem i svensk damhockey – att vi inte tar ut de bästa spelarna och tar hand om dem som finns. Vi har en förbundskapten som inte klarar av starka individer som tycker något annat än honom. 

I podden berättar Rundqvist också om spelet bakom kulisserna när Damkronorna i sista stund bjöds in för att hyllas på Medborgarplatsen efter OS-silvret i Turin. Från början var planen att bara Tre Kronors guld skulle uppmärksammas.
– Efter Turin så skulle herrarna firas på Medborgarplatsen på Söder och då vet jag att jag och några till fick frågan om vi ville vara där och jobba då de skulle firas. I sista sekunden blev vi också inbjudna och hyllade och för att firas
– Det är bara en av alla de sjuka saker man fått uppleva i karriären. Det blev ju bra sen, men deras plan från början var att vi inte skulle firas. Bra i alla fall att de insåg det misstag som höll på att ske. 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL