Sök
Derek Stepan, Niklas Hjalmarsson och Antti Raanta
Nyheter

ARIZONA: En evig ökenvandring på väg att ta slut

Ut med det gamla – in med det nya. Det har varit Arizonas motto under sommaren. En god del av den gamla kärnan är borta och tre stora värvningar har gjorts. Arizona satsar mot slutspel.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Nick Cousins, fw, Philadelphia, Adam Clendenning, b, New York Rangers, Derek Stepan, C, New York Rangers, Antti Raanta, mv, New York Rangers, Niklas Hjalmarsson, b, Chicago, Clayton Keller, fw, Boston University.
Förluster: Mike Smith, mv, Calgary, Teemu Pulkkinen, fw, Vegas, Connor Murphy, b, Chicago, Anthony DeAngelo, b, New York Rangers, Jarred Tinordi, b, Pittsburgh, Shane Doan, fw, slutar, Alexander Burmistrov, fw, Vancouver, Petter Holland, fw, Montréal, Radim Vrbata, fw, Florida.

S9

S1OLIVER EKMAN-LARSSON

Lagets stora stjärna och numera det verkliga ansiktet utåt för hela organisationen. Utan Shane Doan vid sin sida kommer ”OEL” nu ensam få styra den här skutan. Har ännu inte blivit lagkapten officiellt, men lär få ett C på bröstet när nästa säsong drar igång. Känslan är att han kan behöva det för att kunna ta ännu ett steg, efter en relativt svag fjolårssäsong.

S2MAX DOMI

Medan en sån som Anthony Duclair inte riktigt utvecklats som förväntat har Max Domi hittills motsvarat de högt ställda förväntningarna. Han gjorde en bra rookiesäsong och var bra även under förra säsongen även om han hade en del skadeproblem. Känslan är att 22-åringen den här säsongen är redo att träda ut fullt ut i rampljuset och leda det här lagets offensiv. Dessutom är det här en viktig säsong för Domi själv, med tanke på att hans rookieavtal löper ut nästa sommar.

S3NIKLAS HJALMARSSON

En grym värvning för Arizona som bara ”sådär” kommer förfoga över ett av hela NHL:s främsta backpar. I Niklas Hjalmarsson får klubben en trippel Stanley Cup-mästare som alltjämt håller mycket hög klass i NHL. Känslan är också att han kommer kunna hjälpa Oliver Ekman-Larsson att bli en ännu bättre spelare än han är idag. Är 30 år men bör kunna ha ett par, tre riktigt bra år kvar.

S4ANTTI RAANTA

Mike Smith har lämnat över förstaspaden i Arizona till Antti Raanta. Raanta har visserligen aldrig varit förstemålvakt i NHL tidigare men det spel han visade upp som komplement till Henrik Lundqvist visar att han, precis som Cam Talbot innan honom, var redo för att bli förstemålvakt själv. Känslan är att Antti Raanta redan nästa säsong kan ta steget upp och bli en målvakt strax bakom de allra främsta i NHL.
S6
Lagets poängkung: 
DEREK STEPAN
45, 51, 57, 55, 53, 55 är Derek Stepans poängskörd under sina sex hela säsonger i NHL. Till och med när säsongen blev halverad, 12/13, hamnade han runt den poängskörden då det blev 44 på bara 48 matcher. Man vet med andra ord precis vad man får i Derek Stepan. Har varit förstecenter i Rangers och blir, åtminstone till en början, det också i Arizona. Sitter på ett fett kontrakt på 6,5 miljoner dollar fram till 2021 – och då har man rätt att kräva att han ska vara poängkung i ett lag som Arizona.

S5CLAYTON KELLER

19-åringen har trätt fram som en av ishockeyvärldens största talanger. Spelade bara tre matcher i NHL förra säsongen men visade i såväl JVM (elva poäng på sju matcher) som i VM (sju poäng på åtta matcher) att han är något alldeles extra. Clayton Keller kan mycket väl vara med och utmana om Calder Trophy nästa säsong. Så bra är han. En joker i ett mycket spännande Arizona-lag.

HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Ett av de stora sorgebarnen de senaste åren är på väg att bli nästa lag att bryta den där barriären. Det gamla gardet med spelare som Radim Vrbata, Mike Smith och Shane Doan, tillsammans med coachen Dave Tippett, är borta en gång för alla och det här är mer och mer John Chaykas och Oliver Ekman-Larssons lag. Arizona var 29 poäng ifrån en slutspelsplats förra säsongen och det är en marginal som inte är speciellt enkel att radera ut på bara en säsong. Men förutsättningarna finns. Antti Raanta känns som ett klokt val i mål. I Derek Stepan har man en förstecenter. I Niklas Hjalmarsson får man per automatik ett backpar som kan bli ett av NHL:s främsta, då ”Hjalle” förväntas spela med Oliver Ekman-Larsson. Lägg till att det finns ung talang i överflöd med Christian Dvorak, Clayton Keller, Max Domi, Dylan Strome, Jakob Chychcrun och Anthony Duclair. Att hoppas på att det här laget ska nå samma framgångar som Edmonton och Toronto gjorde förra säsongen är kanske att hoppas på för mycket. Men för första gången på länge känns det som att Arizona Coyotes  skymtar horisonten på öknen.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
32) Antti Raanta
35) Louis Domingue

BACKAR:
2) Luke Schenn
4) Niklas Hjalmarsson
5) Adam Clendenning
6) Jakob Chychrun
23) Oliver Ekman-Larsson
33) Alex Goligoski
44) Kevin Connauton

FORWARDS:
8) Tobias Rieder
14) Clayton Keller
15) Brad Richardson
16) Max Domi
18) Christian Dvorak
20) Dylan Strome
21) Derek Stepan
25) Nick Cousins
29) Brendan Perlini
48) Jordan Martinook
67) Lawson Crouse
88) Jamie McGinn
#) Dave Bolland

COACH: 
Rick Tocchet (coach sedan 2017)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten