Isak Wallin.
Timrå IK

Målvaktslöftet bakom Modos derbyskalp – inledde SCA-cupen starkt

ANNONS

Isak Wallin är en av målvakterna som slåss om en plats i den svenska JVMN-truppen i vinter. I kväll visade 19-åringen klassen när han hjälpte Modo till en 4–2-seger mot rivalen Timrå i SCA-cupens första match i Sundsvall.

Isak Wallin hade ett synnerligen lyckat fjolår. Han ledde Modo till J20-SM-guldet via en mycket fin insats mellan lagets stolpar och fick SHL-kontrakt med moderklubben Mora IK bara för att lånas ut tillbaka till Modo.

Den här säsongen ska han sätta press på Erik Hanses i kampen om förstaspaden. I kväll visade Wallin att han är kapabel att göra det. När Timrå besegrades med 4–2 i SCA-cupen i Sundsvall stoppade 19-åringen 30 skott och stod för en mycket gedigen insats.

JVM-KANDIDAT

Wallin, som spelade med juniorlandslaget i sommarens turnering i Plymouth, Michigan, är en av kandidaterna till att ta en plats i den svenska JVM-truppen i vinter. Årets turnering spelas i Buffalo mellan 26 december och 5 januari.

Modo fick mål från Victor Öhman, Martin Röymark, Emil Alba och Oskar Stål Lyrenäs medan Erik Karlsson och John Westin replikerade för Timrå. Turneringen går vidare i morgon kväll då Björklöven ställs mot Mora.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL