Aaron Palushaj fick jubla två gånger om.
SHL

Stjärnvärvningen briljerade direkt när Brynäs CHL-vann

ANNONS

Han gjorde lagets enda mål i 3-1-förlusten mot Djurgården i den enda träningsmatchen man spelat. Idag fortsatte Aaron Palushaj på inslagen väg när han sköt två mål i Brynäs CHL-vinst mot HIFK.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs fick en smakstart på CHL i den tippade gruppfinalen mot finska HIFK från Helsingfors. Trots ett underläge långt in i den tredje perioden var det vårens SM-finalist som vann med 4-3 efter straffar.

I straffläggningen sköt Kevin Clark, Lucas Carlsson och Jacob Blomqvist målen som säkrade Gävlelagets vinst. Under ordinarie matchtid var det dock en annan spelare som stack ut. Stjärnvärvningen Aaron Palushaj visade stundtals prov på strålande kemi med kedjepolaren Linus Ölund – och bjöd dessutom på två mål. I inledningen av den tredje perioden var han också ytterst nära att fullborda ett hattrick. Då stod Atte Engren emellertid för en lysande räddning i gästernas kasse.

Utöver Aaron Palushajs två mål fick Brynäs också se ett mål av förra säsongens skyttekung Kevin Clark. Det var Clark som kvitterade till 3-3 med bara minuten kvar av den tredje perioden.

I HIFK var det en svensk som stod i centrum. Lagets Frölundavärvning Patrik Carlsson gjorde en mycket stark tävlingsdebut för sin nya klubb och överlistade David Rautio vid två tillfällen. Trots det fick han alltså bara ta med sig en poäng med sitt lag.

Brynäs nygamla huvudtränare Roger Melin var nöjd med premiärsegern.
– Jag är glad över att vi lyckas vända igen efter att ha legat under i den tredje perioden. Jag är väldigt nöjd med två poäng.
– Helsingfors hade snabba omställningar, så jag tror vi lär oss mer av dem än av oss själva i kväll, sade han på presskonferensen.

Redan på  söndag går Brynäs CHL-äventyr vidare när polska Krakow kommer på besök till Gavlerinken Arena.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL