Linus Lindström.
SHL

19-årige talangen imponerade mot Modo när Skellefteå vann på straffar

ANNONS

I träningsmatchen mellan Skellefteå AIK och Modo såg det ett tag ut som att Modo skulle gå segrande ur striden. Men med endast fyra minuter kvar av ordinarie matchtid klev Joakim Lindström fram och gjorde 2-2 och tog matchen vidare.

Dessförinnan hade en annan och betydligt yngre Lindström – nämligen 19-årige Linus Lindström – gjort den viktiga reduceringen för Skellefteå, som alltså låg under med 2-0 efter att Modo fått in två puckar genom Jesper Sellgren och Johan Eriksson.

Matchen gick sedan till straffläggning. Och där var Skellefteå strået vassare och kunde till slut vinna med 3-2. Bland annat såg Linus Lindström till att hänga dit en straff i nätmaskorna.

***

Luleå vann över Björklöven med 3-0 i träningsmatchen som spelades i T3 Center. Efter en mållös första period gav Jan Sandström sitt lag ledningen med 1-0. Därefter utökade Petter Emanuelsson och Andreas Falk till 2-0 samt 3-0.

***

Det krävdes övertid mellan BIK Karlskoga och Leksand innan bortalaget till slut kunde spräcka måltorkan i matchen. I powerplay klev Leksands Olle Alsing fram och gjorde segermålet efter 63 spelade minuter.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL