at the Barclays Center on February 12, 2017 in the Brooklyn borough of New York City. …
Nyheter

Duchene-soppan drar ut på tiden: ”Det är tyst på alla fronter”

ANNONS

De flesta hade nog förväntat sig att han skulle vara trejdad vid det här laget. Men Matt Duchene tillhör fortfarande Colorado Avalanche och lagets general manager Joe Sakic förväntar sig att forwarden finns med på campen när den startar nästa månad.
– Det är tyst på alla fronter just nu, säger Sakic till Denver Post.

Matt Duchene gick in i sommaren som en av de mest troliga spelarna att bli trejdade. Att han är på väg ur densamma som en Colorado Avalanche-spelare är därför en stor överraskning.

Colorado har legat i förhandlingarna med flera klubbar, bland annat New York Islanders och Nashville Predators. Men när general managern Joe Sakic varken kunde få till en bytesaffär vid draften i Chicago eller runt free agent-marknadens öppnande 1 juli har allt dragit ut på tiden.

Under gårdagen höll Sakic en presskonferens där han gav en statusuppdatering som lät som alla andra statusuppdateringar sedan säsongen tog slut: inget nytt under solen.
– Jag kommer att lyssna på anbud. Just nu är det tyst på alla fronter, sade Sakic enligt Denver Post.
– Men jag kommer att fortsätta lyssna på anbud som kommer att kunna göra oss bättre. Jag kommer aldrig att nämna några namn, men jag finns här och om något passar oss för hur vi vill gå vidare med vårt lag kommer vi att titta på det.

BARA TRE NHL-BACKAR UNDER KONTRAKT

Duchene hade i likhet med resten av Avalanche en riktigt jobbig NHL-säsong. 26-åringen sköt 18 mål och hade 41 poäng på 77 matcher. Sett till poängsnittet var det hans näst sämsta säsong i NHL-karriären.

Colorado har andra problem än att trejda Duchene. Just nu har laget bara tre NHL-backar under kontrakt. Ryssen Nikita Zadorov är fortfarande osajnad och han har hotat med att lämna klubben för spel med CSKA Moskva i KHL om han inte får igenom sina löneanspråk.
– Vi är överens om ett tvåårskontrakt och måste bara komma överens om siffrorna, säger Sakic.
– Vi har NHL-spelare vi jämför honom med och siffror som vi kör på och vid någon tidpunkt han måste ta ett beslut kring hur han vill göra.

22-åringen, som kom till Colorado i Ryan O’Reilly-affären 2015, hade tio assist på 56 matcher i fjol. Om han lämnar klubben kan det innebära en större chans till NHL-spel för en svensk. Tidigare Skellefteå-spelaren Anton Lindholm, som gjorde tolv matcher med Avalanche i fjol, är en av backarna som kommer att slåss om en plats i laget under campen, förutspår Sakic.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL