Elias Pettersson.
Växjö Lakers HC

Tung start på säsongen för Elias Pettersson – förvärrade skada i USA

ANNONS

Säsongen startade inget vidare för Elias Pettersson. Växjös nyförvärv förvärrade en skada i gårdagens möte med USA Blå och fanns inte med på isen när Juniorkronorna ställdes mot USA Vit på söndagskvällen.

Elias Pettersson har haft en sommar han sent ska börja. I slutet av juni valdes 18-åringen som femte spelare av Vancouver Canucks i NHL-draften. Detta efter en mycket framgångsrik säsong med Timrå som utmynnade i ett kontrakt med Växjö.

Pettersson förväntas bli en av de ledande svenska spelarna för Juniorkronorna på JVM i Buffalo under jul- och nyårshelgerna, men säsongen kunde knappast ha fått en tyngre start för Ångesonen. I gårdagens premiär mot USA Blå vid World Junior Summer Showcase förvärrade centerlöftet en gammal skada och tvingades avbryta. Han fanns heller inte med på isen när Sverige i kväll ställdes mot USA Vit.

Petterssons plats i den svenska andrakedjan med Lias Andersson och Isac Lundeström togs av Jesper Boqvist. Juniorkronorna vann säsongspremiären mot USA Blå med 4–3 efter att ha vänt underläge 1–3 till seger.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL