161015 Karlskronas Alexander Viklund fick ett slag i ansiktet under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och SkellefteŒ den 15 oktober 2016 i Karlskrona. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRN / COP 170 …
Västerviks IK

Spikar truppen: Plockar in SHL-forward och förlänger med stjärnmålvakten

ANNONS

Västervik, förra säsongens succéklubb inom svensk ishockey, har spikat sin trupp till den kommande allsvenska säsongen. Idag presenterade man de två sista spelarna som ska inleda säsongen i klubben.

Dels förlänger man med målvaktsveteranen Jonas Fransson, som i vanlig ordning levererade starkt i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen.
– När det gäller Jonas Fransson skulle jag säga att han faktiskt var vår allra viktigaste spelare senaste säsongen och det är självklart oerhört viktigt att han väljer att fortsätta sin långa och framgångsrika karriär. Och att han gör det hos oss. Jonas tar ett väldigt stort ansvar för sin egen utveckling och spenderar somrarna med hård och högkvalitativ träning. Det vittnar om hans seriösa inställning och jag är övertygad om att han kommer att bli värdefull i vårt lag även denna säsong, säger sportchefen Tomas Lind.

Man plockar dessutom in Alexander Viklund, som de två senaste säsongerna spelat SHL-hockey med Karlskrona. Han har representerat KHK under fyra år. I SHL har han noterat 7+4 på 99 matcher.
– Alexander Viklund har använts till defensiva arbetsuppgifter i Karlskrona och han har gjort det väldigt bra. Jag tycker att Alexander är en smart och urstark spelare och jag är säker på att han hos oss också kommer att ta ett stort ansvar i det offensiva spelet. Vi har saknat en lurig och aggressiv spelare och den här pusselbiten passar exakt in i vår trupp. Jag är väldigt glad över att Alexander väljer att spela hos oss denna säsongen, säger Lind om 26-åringen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL