Mattias Persson.
Nyheter

Allsvenske profilen testar på livet i utlandet

ANNONS

Ännu en allsvensk profil är borta från marknaden. I dag blev det klart att Mattias Persson flyttar vidare i karriären. Nästa anhalt blir Danmark och Rungsted Seier Capital.

Efter över 300 matcher i allsvenskan och 66 i SHL beger sig Mattias Persson ut på ett utlandsäventyr. 32-åringen återfinns nästa säsong i danska Rungsted Seier Capital, där bland annat jämngamle Fabian Brunnström avslutade karriären förra säsongen.

Persson kommer närmast från en säsong med Pantern i Hockeyallsvenskan där han noterades för åtta mål och 25 poäng på 45 matcher.

KOM TREA I POÄNGLIGAN 2011

Under karriären har Mattias Persson bland annat representerat Malmö, Luleå och Troja-Ljungby. Hans bästa allsvenska säsong kom med Troja 2010/11 då det blev 53 poäng (25+28) på 48 matcher och en tredjeplats i poängligan. Det ledde till ett SHL-kontrakt med Luleå.

Nuvarande Oskarshamns-tränaren Björn Hellkvist coachade Rungsted i fjol. Kommande säsong är det forne Rögle-tränaren Peter Johansson som leder laget. I klubben finns bland annat tidigare Rögle- och Björklöven-målvakten Kevin Lindskoug samt forne Malmö-forwarden Marcus Olsson liksom danske storprofilen och mångårige landslagskaptenen Morten Green.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL