André Petersson.
Nyheter

Ingen återkomst till SHL – nu har landslagssvensken hittat ny klubb

ANNONS

Rögle, HV71 och flera andra SHL-klubbar var intresserade. Men André Petersson återvänder inte hem till Sverige. I dag blev han i stället klar för ännu en säsong i KHL. Nu med Avangard Omsk.

Intresset för André Peterssons framtid har varit stort. 26-åringen från Tingsryd har gått utan kontrakt efter tre starka KHL-säsonger i Sotji och många SHL-klubbar har hört av sig för att se om det finns möjlighet att locka hem den vasse målskytten.

Men Petersson har inte känt sig färdig i Ryssland och på måndagen blev det officiellt att han stannar där. Ny klubbadress blir Avangard Omsk, där han blir den femte svensken inför den kommande säsongen. Sedan tidigare återfinns backduon Erik Gustafsson och Jonas Ahnelöv i klubben och nya inför den stundande säsongen är också VM-meriterade forwardsparet Dennis Everberg och Johan Sundström.

111 POÄNG PÅ 138 KHL-MATCHER

– Det är en kreativ forward som vi förstärker vår forwardsuppsättning med, säger general managern Viktor Sjalajev i ett pressmeddelande.
– Petersson är en mångsidig spelare som kan producera. Han är en artist av hög klass som vi räknar med kommer att stärka oss.

André Petersson flyttade till Sotji efter tre säsonger i Nordamerika, där han bara fick spela en NHL-match för Ottawa Senators. Under sina tre år i Ryssland har den tidigare HV71-forwarden svarat för 56 mål och 111 poäng på 138 matcher.

Innan flytten till Ottawa Senators organisation i Nordamerika spelade Petersson 78 SHL-matcher för HV71.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL