Jayce Hawryluk.
Nyheter

Talangen beskrivs som pest att möta – nu siktar han på NHL: ”Ville slita av hans huvud”

ANNONS

Florida Panthers kommer från en tuff säsong som bland annat innehöll ett coachbyte samt missat slutspel. Nu hoppas laget studsa tillbaka till sin tidigare storform. En som vill vara med på resan är Jayce Hawryluk – som är en jobbig spelare att möta.
– Jag ville slita av hans huvud under varje match, säger Panthers framtidsnamn Dryden Hunt. 

Under sin tid i WHL gjorde Jayce Hawryluk sig inte bara känd som en pina att möta – han kan även producera poäng. Innan han tog klivet upp till AHL-laget Springfield Thunderbirds den här säsongen hade han en riktigt produktiv säsong i WHL.

Hela 106 poäng gjorde han i Brandon Wheat Kings.
– Jag spelade mot honom i WHL och jag ville slita huvudet av honom varje match. Han är också en väldigt skicklig spelare och gör massor av bra saker därute. Han är pest också, så det är riktigt svårt att spela mot en sådan typ av kille som också kan göra mål, säger Dryden Hunt till nhl.com.

”SPELAR MED MYCKET PASSION”
Floridas general manager Dale Tallon har höga förväntningar på Hawryluk, som gjorde 25 poäng på 47 AHL-matcher den passerade säsongen.
– Han är en sådan grabb som spelar med mycket passion, mycket energi. Han har inte bara snabbheten och skickligheten, han har också mycket tuffhet, säger Tallon om 21-åringen.

Talangen själv säger att han siktar mot NHL den här säsongen. Speciellt med tanke på att en skada antagligen stoppade honom från sin NHL-debut under den gångna säsongen.
– Jag känner helt klart att jag är redo att spela på nästa nivå. Jag kommer att jobba arslet av mig den här sommaren för att sätta mig i bästa tänkbara situation. Det återstår mycket arbete, jag måste jobba på mitt spel. Men jag känner att jag kan få en plats i år.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL