Nyheter

Blev draftad när han spelade Playstation – nu imponerar talangen på scouterna: ”Varit otrolig”

ANNONS

Malte Setkov. Det kan vara ett namn som är värt att lägga på minnet. Den 18-årige backen imponerade under Detroit Red Wings utvecklingsläger som hölls den här månaden.
– Han har varit otrolig under träningarna, säger Håkan Andersson som är Red Wings chefsscout i Europa. 

Till vardags spelar Malte Setkov i Malmö Redhawks organisation. Den här säsongen fick han pröva sina vingar i J20-laget, där han stod för 12 poäng på 38 matcher. Efter säsongen passade han på att bli draftad av Detroit Red Wings som nummer 100 totalt. Han fick glädjebeskedet när han lirade tv-spel.
– Jag blev väldigt glad. Jag satt hemma och spelade Playstation. Jag var väldigt nervös. Men jag blev väldigt glad när min agent ringde mig, säger han till nhl.com.

Även Håkan Andersson verkar glad över att hans klubb har valt att drafta den unge dansken. Chefsscouten menar att 18-åringen har tagit rejäla kliv i sin utveckling och att han stod ut under utvecklingslägret.
– Han har verkligen börjat bli bättre. Förut var han en ung kille som var lite omogen och hade en rolig tid. Nu verkar han mer vara ute på ett uppdrag, säger Andersson till nhl.com.

”JAG ÄR EN TVÅVÄGSBACK”
Tyler Wright, director of amateur scouting, ser även han potential hos Setkov.
– Man kan se att han behöver mer styrka, han måste spela mycket tävlingsinriktad ishockey. Men man blir uppspelt av att tänka vart processen kan ta vägen någonstans, säger han.

Setkov själv, som kommer att fortsätta spela i Malmö Redhawks J20-lag den kommande säsongen, beskriver sig på följande sätt:
– Jag tycker att jag är en tvåvägsback, jag spelar i båda zonerna, jag älskar det offensiva spelet lika mycket som det defensiva spelet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL