Roger Melin
SHL

Tillbaka – för att upprepa bedriften från 1999

18 år har gått sedan Roger Melin fick sitt genombrott som tränare med ett SM-guld. Nu är han tillbaka i Brynäs – för att avsluta karriären på samma sätt.
– Det vore grymt kul och det är en av anledningarna till att jag verkligen ville ha det här jobbet, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Säsongen 1998/99 plockade Brynäs in Roger Melin som tränare. Då kom han från Arlanda i Division 1, men han hade redan då tolv år som tränare på sitt C.V. Redan första säsongen i Brynäs slutade med SM-guld. Sedan dess har han tränat Rögle, Linköping, Färjestad, Frölunda och AIK. Totalt har han varit elittränare i inte mindre än 31 säsonger (!!!).

Senaste två säsongerna har Melin tränat AIK i Hockeyallsvenskan, men från och med höst är han tillbaka i SHL och Brynäs. Frågan är om han även denna säsong kommer att leda förra säsongens finallag, Brynäs, till SM-guld.
– Första säsongen i AIK, den här andra vändan, tycker jag gick ganska planenligt. Vi kom in i säsongen hyfsat, växte och avslutade hyggligt, men vi var inte riktigt, riktigt där hela vägen ut mot Karlskrona, berättar Roger Melin när hockeysverige.se träffar honom över en lunch i Gavlerinken.
– Vi hade lite stolpe ut med resultaten också. Exempelvis i första matchen som gick till sex eller sju perioder. Vi hade faktiskt både straff och friläge under den tiden. Där borde vi kanske ha avgjort. Sedan gjorde vi en jättebra match hemma och den tredje borta var heller inte så tokig. Det var egentligen fjärde matchen hemma som jag är mycket besviken över. Som helhet var det ändå en bra säsong.
– Förra säsongen trodde vi nog allihopa att vi skulle kunna börja där vi avslutade säsongen innan. Jag tror att det var många som kände av lite favorittryck samtidigt som många inte såg hur jobbigt det skulle bli att komma dit där vi avslutade. Man hoppade över några steg och ville ta genvägar vilket inte gick. Första halvan av förra säsongen var nästan katastrof.

Men Roger Melin fick ändå ordning på styrkorna i AIK och laget tog sig till Playoff inför direkt-kval till SHL. Där blev AIK utslagna av Karlskoga.
– Vi lyckades ändå vända vid nyår, fick ny energi och vi vann väldigt mycket på slutet. På något vis kändes det ändå försent. Vi hade under säsongen inte skapat den trygghet som behövdes för att klara av alla steg på slutet.
– Det blev mer en desperationsgrej, att vi gick på känsla och hade lite flyt, så förra säsongen är jag besviken på.

Du kom från Linköping med bra ekonomi och hela den biten. I AIK regnade inte direkt miljonerna över er, hur var kontrasten att jobba under dom förutsättningarna?
– På golvet, där vi jobbar, märker man inte så stor skillnad ändå. Det är först när vi sammanfattar säsongen i ett årsbokslut som man förstår att det var tufft och tungt. Självklart fick jag lite uppdateringar under säsongen om läget, men det är ingenting som jag bryr mig om när vi jobbar dagligen med att försöka utvecklas som lag och hitta rätt.
– Sedan märker man det ändå lite på allting runtomkring. Linköping är en industri jämfört med AIK som man kan i det sammanhanget sägas vara en liten småföretagare. AIK hade fyra anställda nere på kansliet men det jobbade betydligt fler på Linköpings kansli. Det var en otrolig skillnad.

Efter sina två senaste säsonger i AIK väljer nu alltså Roger Melin att lämna klubben och återvända till Brynäs.
– Anledningen till det är att det dels gick dåligt samtidigt som jag kände att energin började tryta. Framförallt efter det att vi förlorade mot Oskarshamn och Västervik med stora siffror. Då kände jag att näe…
– Jag kände att jag på något sätt måste ta mitt ansvar och i samband med det sa jag upp mig inför kommande säsong. Jag sa att ville dom ha mig kvar så skulle jag stå kvar här och kämpa för att det ska gå bra, men jag vill inte hålla på nästa säsong. Sedan hände det saker. Det började gå bra och jag kände att jag hade förtroende från spelarna. Då kom det en vändning känslomässigt också. Vi sa då att vi skulle fundera på hur vi skulle göra och att vi kanske skulle köra ändå.
– Efter det kom Brynäs in i bilden och det blev väldigt hett med det här. Vi hade trots allt flyttat till Gävle och etablerat oss här.
– Man kan säga att det inte hade gått bra och jag inte ville vara kvar så killarna i AIK skulle få ny energi. När jag sedan bestämt mig för att fortsätta kom Brynäs in och det kände jag var väldigt attraktivt och svårt att tacka nej till.

Brynäs vann SM-guld 2012 och var i final så pass sent som förra säsongen. Det gör att Roger Melins ledaskap och Brynäs prestation kommer sättas under en ganska stor press hos den krävande Gävle-publiken.
– Så är det. Klart att det blir lite större tryck på Brynäs, att vi blir tippade lite högre upp i tabellen och så vidare. Samtidigt ser jag det som att alla säsonger är unika. Om vi tittar historiskt så har Brynäs varit i final fem gånger under 25-års tid, vilket visar att det inte är så lätt att gå till final eller vinna år efter år.
– Med tanke på det känner jag mig ganska trygg i att dom flesta har förståelse för att, visst Brynäs hade en jättebra säsong, men också att det är en ny säsong där säkerligen minst tolv lag i den här serien tror sig kunna gå till final och verkligen satsar på att klara det.

Är det här med pressen något ni kommer prata om inom gruppen?
– Vi kommer att prata om det. Jag hoppas att jag lärde mig någonting av det som hände i AIK. Det var ungefär samma läge där, att vi vara nära men nådde inte hela vägen fram.

Vilka lärdomar tar du med dig därifrån?
– Som jag sa så trodde man att vi kunde börja direkt på den nivå som vi avslutade säsongen innan istället för att börja om från början. Man ska inte tro att man bara kan hoppa på nästa steg. Du måste börja en ny match.
– Har du förlorat med 6-5 efter overtime ena matchen så kan du inte tro att du bara kan hoppa på nästa match och utgå från prestationen i matchen dessförinnan. Det går inte at leva på gamla meriter.
– Jag har ingen aning om hur dom som var bra förra säsongen kommer vara den här säsongen. Det är nya förutsättningar och nytt lag. Även om många är kvar i laget så blir det nya förutsättningar med nya positioner och så vidare.

Så här såg det ut inför säsongen 98/99.

Vad var nyckeln till guldet då ni vann 1999 och som kan du ta med dig något av det in i den här säsongen?
– Inte direkt bara för att jag är tillbaka i Brynäs, men när man vinner ett mästerskap, nu har jag bara vunnit en gång, men jag har gått upp med lag och så vidare och det är ungefär samma sak som händer, handlar det om att att man får den här enorma samhörigheten i laget, man kastar bort alla individuella statustankar och man jobbar för varandra fullt ut.
– Direkt när du kommer in i omklädningsrummet känner hur sprakar om det, man kan ta på det, att här är det något extra. Jag är helt övertygad om att den känslan infinner sig hos alla lag som vinner någonting. Den känslan är obeskrivligt sätt.

Är det att bara skapa den, måste inte killarna själva gemensamt bygga upp den här känslan?
– Absolut. Det är någonting som byggs upp under säsongen. Det är så lite som behövs för att störa, en minsta liten grej som händer kan ”brejka” den här känslan och bryta den här elektriciteten som finns. Det räcker att man uttalar sig fel i media, gör något dumt eller något som gör att du inte går åt samma håll som laget gör.

Sedan du kom tillbaka till Brynäs, är det många som dunkat dig i ryggen och sagt att nu blir det SM-guld igen?
– Så är det, men mera på skämt. Jag tror att dom flesta säger det med glimten i ögat.

Vore det inte kul att få möta folket i Gävle på torget igen som du fick uppleva 1999?
– Det vore grymt kul och det är en av anledningarna till att jag verkligen ville ha det här jobbet. Jag har inte många år kvar som tränare och att få vinna SM-guld en gång till vore helt otroligt. Mitt enda mål med det jag håller på med just nu är att försöka skapa någonting med dom andra ledarna och spelarna som gör att vi skulle kunna gå hela vägen en gång till, avslutar Roger Melin.

Tilläggas bör att när vi lämnar restaurangen i Gavlerinken, där William Löfqvist rumsterat under många år, så är det flera som ropar till Roger och hälsar honom välkommen tillbaka till Brynäs.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten