Pantern.
Nyheter

Det lugnande beskedet – Pantern får stanna i Hockeyallsvenskan

ANNONS

Det blir ingen degradering till Hockeyettan för IK Pantern. I dag kom beskedet från appellationsnämnden att klubben får stanna i Hockeyallsvenskan, trots att man lämnade in sin årsredovisning för sent.

Det har stormat rejält kring IK Pantern de senaste veckorna. Det var efter att man lämnat in årsredovisningen till licensnämnden för sent den 21 juni som beskedet kom att klubben skulle mista sin plats i Hockeyallsvenskan.

Pantern var placerat under så kallat kontrollår eftersom man inte hade eget kapital nog för att beviljas elitlicens under fjolåret. Klubben kunde den här säsongen visat upp ett eget kapital på drygt en miljon kronor, och skulle därför ha klarat av att få sin elitlicens. Men när man lämnade in årsredovisningen för sent skapade det en hel del problem.

VILL SE FÖRTYDLIGANDE AV REGLERNA KRING ELITLICENSEN

Klubben överklagade beslutet om degradering till appellationsnämnden. I dag kom den med sin dom: IK Pantern får behålla sin plats i Hockeyallsvenskan och kommer undan med böter om 25 000 kronor.
”IK Pantern har uppfyllt kravet på ett eget kapital om en miljon kronor. Föreningen får vidare anses uppfylla de licensvillkor i övrigt som gäller vid årets prövning. IK Pantern ska därför beviljas licens för spel i Allsvenskan säsongen 2017/18”, skriver appellationsnämnden i sin dom.

Appellationsnämnden råder i domen också Licensnämnden att i framtiden förtydliga reglerna kring elitlicensen. Man menar att det inte finns tydligt utskrivet att en klubb faktiskt riskerar att gå miste om sin elitlicens om man inte inkommer med sin årsredovisning i tid.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL