NKT Arena Karlskrona.
SHL

SHL-arena byter namn

ANNONS

ABB Arena Karlskrona är ett minne blott. Från och med nästa säsong är det istället NKT Arena Karlskrona som gäller. Kabeljätten har köpt upp arenanamnet, skriver Sydöstran. NKT kommer att sponsra Karlskrona kommun med en miljon kronor per år för det nya namnet. Avtalet gäller till 2020 med en option på ytterligare två år.

Pengarna i avtalet ska gå till att barn och ungdomar ska idrotta mer.
– Över 1600 elever i årskurs två till fem kommer få ta del av satsningen och vi kommer även att ha något som heter idrottens dag där ännu fler elever får vara med, säger Thomas Johansson, kommunikationschef på Karlskrona kommun enligt tidningen.

Sommaren 2015 fick arenan namnet ABB Arena Karlskrona.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL