Rickard Hugg.
Nyheter

Nobbades i NHL-draften – nu är Leksandstalangen klar för OHL-spel

ANNONS

Många förvånades över att Rickard Hugg gick orörd genom hela NHL-draften förra veckan. Nu blir det ändå en flytt över till Nordamerika. Leksingen är klar för spel i Kitchener Rangers, skriver Leksand på sin hemsida.
– Rickard har valt att utnyttja en option i sitt kontrakt för att fortsätta sin utveckling. Han känner sig inte redo att spela seniorhockey ännu och den här lösningen den bästa för alla inblandade parter. Rickard vill prova på en ny miljö och en annan typ av hockey, och då vi vill inte stå i vägen för hans önskemål, säger sportrådets Mikael Karlberg.

18-årige Hugg fick chansen i SHL den gångna säsongen och stod för en poäng på elva matcher. I SuperElit var han en flitig poängplockare, med sina 38 poäng på 32 matcher. Han spelade även J18-VM för Sverige. Då var han också lagkapten.

Den här artikeln handlar om: