Benoit Pouliot.
Nyheter

Floppforwarden får 45 miljoner – för att lämna Edmonton Oilers

ANNONS

Han mer än halverade sin poängskörd och gick poänglös genom slutspelet. Nu köper Edmonton Oilers ut forwarden Benoit Pouliot från de två sista åren på kontraktet. 

Efter två raka säsonger med i snitt 35 poäng för Edmonton Oilers gick det riktigt tungt för forwarden Benoit Pouliot det gångna året. 30-åringen, som draftades som fjärde spelare av Minnesota Wild 2005, gjorde bara åtta mål och 14 poäng på 67 matcher för Oilers. Som om inte det var nog gick han sedan poänglös från 13 raka slutspelsmatcher.

Nu väljer Oilers att köpa ut kanadensaren ur de två sista åren i kontraktet. Av de åtta miljoner dollar som klubben är skyldig honom för den återstående tiden på avtalet kommer han att få ut 5,3 över en period på fyra år. Det innebär att Pouliot får motsvarande 45 miljoner svenska kronor – för att inte spela för Oilers.

SPELADE FINAL MED RANGERS

Benoit Pouliot kom till Oilers som free agent sommaren 2014 efter att ha varit med och tagit New York Rangers till Stanley Cup-final. Fyraårskontraktet han skrev med OIlers då var totalt värt 16 miljoner dollar, drygt 135 miljoner kronor.

Forwarden är nu unrestricted free agent från och med 1 juli och kan lyssna på anbud från övriga klubbar i ligan.

Under NHL-karriären har den tidigare supertalangen gjort 244 poäng på 551 matcher med Minnesota, Montréal, Boston, Tampa Bay, Rangers och Oilers.

Den här artikeln handlar om: