Tom Hedberg.
SHL

Ex-leksingen återvänder hem till Sverige – lånas ut till Hockeyallsvenskan

ANNONS

Han lämnade Leksand efter att klubben tagit klivet upp i Hockeyallsvenskan. Efter en säsong i den kanadensiska juniorligan OHL är backen Tom Hedberg tillbaka i svensk hockey. I dag blev han klar för HV71 – bara för att lånas ut till Oskarshamn.
– Vi hoppas kunna få lite poäng från hans klubba i vinter, säger nye sportchefen Per Kenttä.

Tom Hedberg var med och spelade upp Leksand i SHL som 16-åring. Efter en säsong med Barrie Colts i juniorligan OHL är han tillbaka i svensk hockey. På torsdagen skrev han på för de regerande svenska mästarna HV71 bara för att genast bli utlånad till IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan.

I ett pressmeddelande från IKO säger Hedberg att han ser fram emot att komma hem.
– Det känns skitskoj att få komma tillbaka till HockeyAllsvenskan och spela med IK Oskarshamn. Jag får chansen att etablera mig i seniorhockeyn på allvar, kriga till mig en bra roll i laget och fortsätta utvecklas. Jag fick ju testat på det en del i Leksand, men nu vill jag verkligen vara med på riktigt.

PETADES FRÅN U18-VM – NOBBADES I NHL-DRAFTEN

Sportchefen Per Kenttä hoppas att den nu 17-årige backen, som nobbades i förra veckans NHL-draft, ska få ett lyft i Oskarshamn.
– Oerhört spännande spelare, som var bra nog för att ta en plats i HockeyAllsvenskan redan för två år sedan. Han är mogen för sin ålder, väldigt lugn och besitter bra kvaliteter både offensivt och defensivt. De riktiga styrkorna ligger dock i offensiven, där han är bra på rören och har en fin blick för spelet. Vi hoppas även kunna få lite poäng från hans klubba i vinter, säger Kenttä.

Hedberg gjorde fyra mål och 24 poäng på 56 matcher med Barrie i OHL. Han blev sedan petad från spel med Småkronorna på U18-VM i april.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL