990811 Patrik Allvin, Leksand © BildbyrŒn – 23430 …
Pittsburgh

Svensken blir boss hos Stanley Cup-mästarna

ANNONS

Runt millennieskiftet gjorde han sin enda SHL-säsong som spelare. Som scout har karriären tagit Patrik Allvin betydligt längre.

Patrik Allvin har Leksand som moderklubb och gjorde en säsong i deras a-lag. Det var 1999/2000 som backen spelade 46 matcher och gjorde åtta poäng innan karriären gick vidare i Norge för att sedan avslutas 2002 efter en och en halv säsong i Mora IK.
Direkt efter spelarkarriären tog en ny vid. Den som scout för först Montreal och sedan Pittsburgh Penguins. Sedan 2012 har han varit chef över den europeiska scoutingen.

Nu tar 42-åringen ytterligare ett kliv på karriärstegen när Pittsburgh befordrar honom till chef över amatörscoutingen i Europa och Nordamerika. Allvin ersätter Randy Sexton som gått vidare till att bli assisterade general manager i Buffalo.
— Vi är glada över att att Patrik redan finns i organisationen. Det gör att det blir en smidig övergång, berättar GM Jim Rutherford för Pittsburghs hemsida.
— Han är fantastisk på att bedöma talang och han har ledarskapskvaliteterna för att leda vår amatörscouting in i framtiden, fortsätter han.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL