Jonas Gunnarsson.
Nyheter

Svensken dumpades av NHL-klubben: ”Just nu är mitt mål att stanna kvar i Nordamerika”

ANNONS

Under natten kom beskedet att Jonas Gunnarsson inte blir kvar i Nashvilles organisation. Svensken hade en ganska tung förstasäsong i Nordamerika och spelade bara 16 matcher för Milwaukee i AHL under säsongen. Han släppte in 3,29 mål per match och hade 87,8 i räddningsprocent.

Men Gunnarsson, som slog igenom ordentligt i Malmö säsongen 2015/2016, siktar på att stanna i Nordamerika ändå.
– Klart att jag kan tänka mig att flytta hem till Sverige om det skulle behövas men just nu är mitt mål att stanna kvar i Nordamerika och spela här nästa säsong. Jag siktar såklart på ett NHL-kontrakt men är också beredd att spela i AHL för att visa upp mig om det behövs, säger han till Jönköpings-Posten.
–  Det är min agent som sköter allt sånt där och har kontakt med klubbarna därborta i ett första skede. Men jag kan säga att jag personligen inte haft någon kontakt med någon klubb i alla fall.

Är nöjd med beslutet

Trots den tunga säsongen är svensken inte speciellt besviken eller ångerfull över beslutet att testa lyckan på andra sidan Atlanten.
– Jag hade en rolig säsong och ångrar inte att jag åkte över. Jag lärde mig mycket under den här säsongen. Det är ju en annorlunda hockey här borta. Sen är det klart att jag önskar att jag hade fått spela fler matcher men det är som det är och jag ångrar inte mitt val.

Flera svenska målvakter är i liknande situationer som Gunnarsson. Däribland Lars Johansson, Oscar Dansk och snart även Niklas Svedberg. Målvaktsmarknaden är minst sagt tuff just nu.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL