Nicklas Grossmann.
SHL

Inledde förra säsongen i NHL – nu ratas svensken i SHL: ”Spel i Sverige är väl att föredra”

ANNONS

Han har rutin som få andra spelare kan matcha, men Nicklas Grossman är inte speciellt het på marknaden just nu. Backveteranen står utan kontrakt och blir inte kvar i Örebro.
– Just nu försöker jag se över vilka alternativ som finns, säger han till Södermanlands Nyheter.

Han har nästan 600 NHL-matcher på meritlistan och har två VM-medaljer med Tre Kronor. Nu är Nicklas Grossmann, 32, emellertid oönskad i SHL. Backen kom till Örebro mitt under förra säsongen och spelade 28 matcher med laget. En siffra som inte ser ut att ökas på.

Örebro har inte officiellt gått ut med att backen kommer lämna. Han själv utgår dock från att så är fallet.
– Intrycket jag fått från tränarna är att det är andra filosofier och tankar som gäller där inför kommande säsong. Men det är inga sura miner från min sida, det är ju så här branschen fungerar, säger han till Södermanlands Nyheter.

”Spel i Sverige är att föredra”

Den 193 centimeter långe och 105 kilo tunge backen är ute på marknaden, men har ingen hur framtiden ser ut. Han säger dock att det inte råder några tvivel om att han tänker fortsätta karriären.
– Det är spela som gäller, slår han fast.
– Just nu försöker jag se över vilka alternativ som finns. Men det har så här långt inte hänt så mycket, utan det har varit en lugn sommar.

Nicklas Grossmann bekräftar att Södertäljes tränare Mats Waltin ‘sträckt ut en hand’, men att det inte är nära spel i SSK i nuläget. Däremot önskar han stanna i Sverige.
– Spel i Sverige är väl att föredra. Men dörren till spel i Europa är väl inte helt stängd den heller – jag är öppen för mycket.

32-åringen slog igenom i Södertälje och gjorde 32 elitseriematcher för klubben innan han stack över till Nordamerika. I NHL har han spelat för Dallas, Philadelphia, Arizona och Calgary.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL