Nyheter

Forsberg sliten efter maratonsäsongen: ”Har knappt rört mig”

Säsongen inleddes med World Cup-spel i september och avslutades med en Stanley Cup-final i juni. Filip Forsberg upplevde en lång säsong – och har hittills mest lagt sin semester på att återhämta sig.
–  Nu när jag kommit hem känns det att den här säsongen slitit på mig, säger Nashvilles storstjärna till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Filip Forsberg har haft en lång och väldigt framgångsrik säsong med World Cup-spel och Stanley Cup-final. Trots det fick han aldrig till pricken över i:et. Utslagna i World Cup-semifinalen av Europalaget och i Stanley Cup-finalen av Pittsburgh. Trots det känner 22-åringen från Leksand att säsongen har varit helt okej.
– Hur det än är så var det en bra säsong. Självklart svider det fortfarande med finalförlusten, men vi tog oss dit och vi växte verkligen som lag under säsong, säger Filip Forsberg till hockeysverige.se när vi ses för en intervju i Tegera Arena.

Säsongen 2016/17 svarade Forsberg för 31 mål och totalt 58 poäng på 82 matcher i grundserien. Det är sex poäng mindre än säsongen dessförinnan. Däremot hade han ett slutspel av högsta klass där han svarade för nio mål och totalt 16 poäng på 22 matcher, vilket är en stor skillnad mot säsongen 2015/16 då han på 14 matcher gjorde två mål och kom upp i totalt fyra poäng.
– Det är svårt att säga varför det blev så, men det är många faktorer som spelar in. Den här säsongen var jag lite mer trögstartad, men februari var en bra månad som nästintill räddade upp säsongen för mig, säger Filip Forsberg med ett lätt skratt innan han fortsätter:
– I slutspelet, det var där jag kände förra säsongen att jag inte bidrog. Nu kändes det som att jag verkligen var med och var en av lagets ledande spelare. Det är ändå i slutspelet jag vill vara som bäst.

Kändes det stor skillnad spelmässigt för dig under inledningen av säsongen jämfört med slutet?
– I februari gick allting in och i oktober gick ingenting in, men jag försöker göra samma saker hela tiden och det är svårt att sätta ord på varför det blir så där.

Du spelade World Cup innan säsongen, hur tror du att det här påverkade din säsong?
– Klart att det var en väldigt rolig start att få spela dom matcherna. Sedan vart det ett litet gap på tre veckor där jag inte gjorde så mycket. Jag spelade knappt några träningsmatcher eftersom jag spelat så mycket innan jag kom över.
– När väl säsongen kom igång, det vart som jag sa ett lite långt gap, men samtidigt hade jag kunnat säga till att jag ville spela mer träningsmatcher.

Många rynkade lite på näsan då Tre Kronor blev utslagna av Europalaget i World Cup, men att det var just det laget som slog ut Sverige lägger inte Filip Forsberg någon större vikt vid. Tvärtom så hyllar han Europalaget för deras insats i turneringen.
– Kollar man på deras trupp så hade dom Roman Josi som är en dom bästa backar i världen och Anze Kopitar som har vunnit, jag vet inte hur många Stanley Cup. Dom två ledde det där laget.
– När vi inte vinner blir jag såklart besviken. Men om vi åkte ut mot Europa eller Kanada spelade egentligen ingen roll för vårt lag. Det var just besvikelsen över att åka ur som var det enda som spelade någon roll.

Kunde ni ha gjort något annorlunda i semifinalen?
– Klart vi hade kunnat göra det. Så kan man alltid analysera matcherna fram och tillbaka. Dom spelade defensivt, kontrade och gjorde det väldigt bra. Dom ska ha cred och dessutom pressade Europalaget Kanada i båda finalmatcherna vilket visar att det var en väldigt tuff motståndare och ett smart lag.

Nu har du fått vara med om att spela en Stanley Cup-final, kan du beskriva känslan att få vara med om något sådan stort?
– Det är verkligen sjukt kul. Det är mycket media, det ska byggas upp förväntningar och så vidare. När det väl var match var det jäkligt roligt att spela. På framförallt på hemmaplan var det helt sjukt. Med den stämning som var i Nashville blev det en av dom största saker jag har upplevt.

Får man en speciell känsla när man går in till en final, eller blir det en vanlig hockeymatch trots allt?
– Första matchen kändes det lite speciellt med, som jag sa, den uppbyggnad man hade gjort inför finalserien. Efter första perioden där kändes det ändå ganska lugnt och då är det ändå bara hockey. Jag har spelat ganska många slutspelsmatcher så efter det kändes det som vilken slutspelsmatch som helst, men givetvis inte på samma sätt som i exempelvis omgång 44 av grundserien.

Filip med backstjärnan Ryan Ellis.

Stämningen kring finalserien i Nashville imponerade på den tidigare leksandsforwarden.
– Det var helt sjukt. Det började redan mot Chicago. Sedan växte det för varje
hemmamatch som gick. I finalen var det… Det går verkligen inte att beskriva, säger Filip Forsberg med ett leende.
– Hela stan var pyntad med olika grejer och vimplar på spelarna. Folk gick runt i matchtröjor och det vart en väldigt ”boost”. Det var nästan ingen i stan som brydde sig om något annat, vilket var kul. Dessutom var det CMA Country Festival ”down town” samtidigt. Det var en makalös tajming med finalerna och festivalen samtidigt, alla hotell och sådant var fullbokade.

Du ställer nästan alltid upp på intervjuer oavsett om det är live eller på telefon, när du måste ha en så enorm fokus under ett Stanley Cup-slutspel störs du då av den här mediala jakten på dig?
– Nej. Just då var det lugnt och jag pratade egentligen inte mer med media än det som var på hallen. Det var inte heller någon som hörde av sig hemifrån eller så.
– Just på hallen får man göra mycket grejer, men det har jag lärt mig att hantera också.

Varför vann Pittsburgh Stanley Cup och inte Nashville?
– Pittsburgh är bra och det kanske var spetsspelarna som var skillnaden. Över sex matcher är det spelmässigt jämt. Hade vi tagit en av bortamatcherna i början så hade det kanske kunnat förändrat hela serien. Men den är lätt att säga om, men nu är det som det är.
– Annars var varje match jämn. Det var match fem där det vart 6-0. Sedan blev det i match tre eller fyra ganska stora siffror till oss hemma. Två första matcherna står det lika inför tredje. I första matchen kommer vi tillbaka från 3-0 till 3-3. Sedan gör Pittsburgh direkt 4-3. Det svårt att sätta fingret på något speciellt som är skillnaden mellan lagen och det var en jämn finalserie.

Hur gick snacket före och efter matcherna med Patric Hörnqvist och Carl Hagelin?
– Det var ganska lugnt för mig, men lite hetare mellan för dom andra. Att det blev svensk mot svensk var nog mest tillfälligheter. Det är hett där ute och Hagelin och ”Arvid” (Viktor Arvidsson) slogs lite, men det är sådant som hör till.
– Efteråt gratulerade jag båda två och just då är det inte så mycket man kan säga eftersom man själv mest är förkrossad.

Nu är det en lång resa fram till nästa säsongs Stanley Cup-final, känns det just nu mest som att det är väldigt långt dit tidsmässigt?
Just nu är det mest tungt samtidigt som jag inte har börjat träna ännu. Nu handlar det mest om att återhämta sig och ladda upp. I början på nästa vecka blir det att snäppa upp träningen lite grann. Allteftersom kommer suget att komma tillbaka.
– Hur det än är så var det en jäkligt rolig säsong, men vi vann ingenting och gjorde inte något annat än slog rekord för Nashville i ett slutspel. Att vinna någonting är trots allt det vi spelar för och drömmer om.

Du slutade förra säsongen för ett par veckor sedan efter din längsta säsong någonsin, hur mår kroppen idag?
– Jag har knappt rört mig och knappt behövt duschat på två veckor känns det som (skratt). Nu när jag kommit hem känns det att den här säsongen slitit på mig. En vecka till med ledigt, men sedan får jag smyga igång träningen lite.

Vad betyder det att få komma hem till Leksand några månader efter en lång säsong där borta?
– Familjen och alla kompisar är här så det är riktigt skönt att få komma hem. Morsan, farsan och brorsan var där under slutspelet så dom har jag träffat en del, men att få träffa alla kompisar jag inte sett på länge och mormor är kul.
– Nu kan jag göra lite som jag vill och behöver inte prestera på topp hela tiden vilket kan vara skönt.

Du är uppväxt här i Leksand och alla känner igen dig, men numera är du också NHL-stjärna, får du gå ifred på Noret (Centrala Leksand)?
– En del av charmen med Leksand är att jag känner i stort sett alla. Det har varit ganska lugnt. Under midsommar kommer det fram lite folk som kommer utifrån och även en del under hockeyskolan, annars är det lugnt. Men det är inga problem för mig att åka in och handla eller något.

Hur kommer sommaren se ut för dig innan du åker över till Nashville igen?
– Jag börjar träna nästa vecka. Sedan ska jag och tjejen (Jennifer) åka på semester någonstans under en vecka. Jag kommer även träna med Leksand när dom går på is.

Är du mätt på hockey just nu eller börjar suget komma tillbaka?
– Nu börjar det komma tillbaka lite. Klart att jag inte har varit så jättesugen när man varit på isen varje dag under en så lång tid. Det är inte så att det spritter i mig på samma sätt som när jag varit borta från hockeyn en månad. Det har varit en lång säsong så det måste få ta tid att återhämta sig, men det ska bli jäkligt kul att få köra igång igen, avslutar Filip Forsberg samtidigt som ett 20-tal barn från Leksands Hockeyskola samlats för att få chansen till en pratstund och en och annan selfie med sin stora idol.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten