Carl Persson.
SHL

Gjorde succé i Hockeyallsvenskan – nu testas han av NHL-klubben

ANNONS

Efter en strålande säsong i Hockeyallsvenskan tillsammans med BIK Karlskoga fick Carl Persson ta klivet upp till SHL när Karlskrona HK valde att han skriva kontrakt med honom efter säsongen. Nu finns det en möjlighet att klivet kan bli ännu längre. Under veckan åker nämligen Persson till Ottawa för att delta i ett utvecklingscamp tillsammans med NHL-klubben Ottawa Senators. Detta uppger Sydöstran.

Karlskronas sportchef Patric Larsson berättar om situationen.
– Det här har vi vetat i en ganska lång tid, men inte valt att gå ut med det av olika anledningar. Det betyder egentligen ingenting mer än att vi släpper iväg honom den här veckan. Om Ottawa vill signa honom är det en annan femma, men det är inget ovanligt att NHL–klubbar bjuder över spelare till sådana utvecklingscamp, berättar Larsson.
– Det är kul för Calle som får åka över dit och kul för klubben som blir lite mer skyltfönster utåt.

Om det skulle visa sig att Ottawa är intresserade blir det svårt för KHK att behålla den 21-årige forwarden som gjorde 44 poäng i Hockeyallsvenskan den här säsongen.
– Så är det, det finns vissa NHL–avtal som klubbarna följer. Nu är han inte draftad av någon klubb så det skulle kunna bli vad som helst egentligen. Men jag ser det som ganska långt borta i nuläget, säger Patric Larsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL