Marcus Davidsson.
SHL

Talangen draftad – vet inget om nästa säsong: ”Varit så avlägset tidigare”

ANNONS

NHL-draften med rundorna två till sju pågår just nu. En av de som blev vald i den andra rundan var Djurgårdens 18-åring Marcus Davidsson som valdes som nummer 37 totalt av Buffalo Sabres.
— Otroligt kul tycker jag. Bra lag och bra organisation, säger Davidsson till hockeysverige.se.

Marcus Davidsson är inte över i Chicago, utan befinner sig hemma i Sverige. Men han har pratat med samtliga klubbar inför draften, däribland Buffalo.
— Jag har träffat deras svenska scout Anders (Forsberg) och det var jäkligt bra samtal. Men jag visste inte om jag skulle bli plockad av dem, fast jag hade en positiv och bra känsla kring Buffalo, berättar Davidsson och lägger till att han hoppades på att Buffalo skulle välja honom.
— De gav en trygghetskänsla. Så det var skönt, säger han och berättar att Buffalo direkt efter de valde honom skickade ett välkomst-SMS.

VET INGET OM NÄSTA SÄSONG ÄN

Forwarden berättar att han fortfarande inte vet hur Buffalo tänker om honom kring nästa säsong. Men han är inställd på att spela i SHL med Djurgården.
— Jag känner ändå att jag kanske behöver någon bra säsong till, men det är såklart att det kommer kännas annorlunda när man väl åker dit och känner på hur det är. Det har varit så avlägset tidigare. Nu tillhör man ju en klubb, så det är en annan känsla.

Marcus Davidsson stod för en bra säsong i Djurgården och bidrog med sin fart i fjärdekedjan. Han tycker själv att det gick bra för honom.
— Jag tycker att jag gjorde det bra. Jag körde på hela säsongen och det kanske inte alltid gick spikrakt uppåt. Men jag försökte hela tiden utvecklas.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL