Chris Pronger.
Nyheter

Förre NHL-stjärnans nya jobb: ”Gillar att anställa smartare människor än mig själv”

ANNONS

Han draftades som nummer två av Hartford 1993 och spelade sammanlagt 1167 NHL-matcher för fem olika klubbar innan skador satte stopp. Nu blir Chris Pronger rådgivare till Florida Panthers GM Dale Tallon.

Chris Pronger, 42, har tidigare sagt att han i framtiden skulle vilja testa på managerjobbet i NHL. Nu är han ett steg närmare det då han engagerats som ”senior advisor” av Florida Panthers GM Dale Tallon.
— Jag gillar att anställa smartare människor än mig själv, för att få mig att se smartare ut, berättar Tallon för Yahoo sports.
— Jag har lärt känna honom under de fyra-fem senaste åren och han har mycket att säga och lindar inte in det. Jag gillar hans tillvägagångssätt.

Chris Pronger draftades som nummer två (bakom Alexandre Daigle, Ottawa) 1993 av Hartford Whalers och spelade totalt 1167 grundseriematcher och 173 slutspelsmatcher för Hartford, St. Louis, Edmonton, Anaheim och Philadelphia. I Blues, Ducks och Flyers hade han ett ”C” på tröjan och 2007 vann han Stanley Cup med Anaheim. År 2000 vann den dåvarande St.Louis-spelaren både Norris Trophy som ligans bäste back och Hart trophy som ligans mest värdefulla spelare.

INTE SPELAT SEDAN 2011

2002 och 2010 vann backen OS-guld med Kanada och har sedan 2007 ingått i den exklusiva skara som vunnit all de stora titlarna. Officiellt avslutade han sin karriär efter säsongen som nyss passerat, då i Arizona, men Pronger har inte spelat en NHL-match sedan 2011 efter skadeproblematik. Han ser fram mot möjligheten han nu erbjuds.
— Jag är exalterad över att få jobba med och lära av en GM med den meritlista Dale har. Jag ser fram emot att göra allt jag kan för att hjälpa Panthers att arbeta för att vinna Stanley Cup, berättar den forne storbacken.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL