160914 Panterns mŒlvakt Tex Williamsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Vita HŠsten den 14 september 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
Nyheter

Klubben sparkas ut ur HockeyAllsvenskan

ANNONS

Pantern har gjort två överraskande bra allsvenska säsonger med små medel sedan man tog klivet upp till HockeyAllsvenskan för två år sedan.
Men nu tvångsdegraderas klubben. Man uppfyller inte Svenska Ishockeyförbundets licensvillkor.

”Pantern har inte inkommit med de handlingar som krävs enligt villkoren för spel i Hockeyallsvenskan, det vill säga en komplett årsredovisning med revisionsberättelse från auktoriserad revisor, som visar att kapitalet är återställt. Eftersom Pantern inte har visat att föreningen har återställt kapitalet ska föreningen nedflyttas i seriesystemet. Några särskilda skäl att frångå denna huvudregel finns inte”, skriver Licensnämnden.

Pantern kom fyra i HockeyAllsvenskan den senaste säsongen och har under de två senaste säsongerna haft ett bra samarbete med Malmö i SHL, ett samarbete som gjorde att man för en tid sedan kunde göra klart med vasse målskytten Olle Liss.

Klubben har fram till 5 juli på sig att överklaga beslutet.

Kristianstad slutade trea i Kvalserien till HockeyAllsvenskan och lär få chansen att tacka ja till den vakanta platsen om Panterns överklagan inte går igenom.

Den här artikeln handlar om: