Stormigt i Pantern …
Nyheter

Ilska mot förbundet efter beskedet: ”Ytterst oprofessionellt”

ANNONS

Trots att ekonomin är i ordning kastas  Malmölaget IK Pantern ut ur Hockeyallsvenskan av licensnämnden. Anledningen är att klubben inte hann skicka in papperen i tid.
— Ska jag var ärlig så tycker jag de har behandlat detta på ett ytterst oprofessionellt sätt, med tanke på att vi har vår ekonomi på plats, säger klubbens ordförande Mattias Schönhult till expressen.

IK Pantern skrällde sig upp i Hockeyallsvenskan på våren 2015. Men ekonomin har inte kunnat svara upp till de krav som ställs på den högre nivån och därför fick man licens via ett så kallat kontrollår den första säsongen och förra året fick man licensen för att kapitalbristen var liten och att man hade en trovärdig handlingsplan. Till år tre kastas man alltså ut och anledningen till det är att man skickade in de nödvändiga papperen för sent till förbundet.
— Vi har inkommit med årsredovisningen för sent. Tyvärr har det blivit så. Men det finns omständigheter som vi inte har kunnat råda över, säger Panterns ordförande ordförande Mattias Schönhult till expressen och förklarar sedan vad dessa omständigheter är.
— Vår bokhållare blev pappa i månadsskiftet och försvann ett par dagar. Då blev allt förskjutet och vår revisor måste kunna titta på papperna i lugn och ro. Vi sa att revisorn kunde skriva på i eftermiddag. Men de höll stenhårt på det till klockan åtta i morse var deadline. Det kunde vi inte göra någonting åt.

Mattias Schönhult är irriterad på förbundet valde att vara benhårda med sin deadline.
— Det är högst olyckligt. Vi har vår ekonomi på plats. Och vi har omständigheter som vi inte har kunnat råda över som gör att det gör mig just nu jävligt upprörd.
IK Pantern ska överklaga beslutet och det har man fram till 5 juli på sig att göra.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL